Otthonok és Kertek

Magasan a legmélyebb alvás a Billerbeck matracokon

A kiegyensúlyozott és ugyanakkor lendületes nap titka az „éjjeli nyugodalom”, azaz a pihentető alvás. Mi kell ehhez? Egy jó szellőztetett, jól temperált, csendes és sötét hálószobában egy kényelmes fekvőhely. Ágyat és matracot általában nem egy szezonra vásárolunk, érdemes minél körültekintőbben választani.

A pihentető alvásunk záloga a jól választott matrac. És senki sem mondta, hogy matracot vásárolni egyszerű. A kínálat hatalmas, és szinte mindegyik matrac mellett is, ellene is szólhatnak érvek. Valaki alapos kutatómunkát végez a neten, mielőtt kiválasztaná, amit jónak sejt, de mindenképp megéri kipróbálni, mielőtt megvennénk!

Úgy tűnhet, hogy az utóbbi időben a PUR „szivacs” és filcelt kókuszrost matracok felé fordult az érdeklődés a klasszikus, különféle rugós matracok mellett. Ám a fekhely nem a legújabb technikai vívmányok kísérleti küzdőtere. A bevált, hagyományos megoldások kevesebb csalódást tartogatnak. Egy sokat bizonyított acélrugós szerkezetekre épülő, gondosan tervezett matrac a kialakításának köszönhetően igazán kellemes élményt nyújthat. 

Egy matractól elvárjuk, hogy a test anatómiai formához alkalmazkodó alátámasztást nyújtson fekvő helyzetben, alacsony izomtónusos állapotban. Egy ilyen jó matracon nem kell pihenés közben izommal küzdenünk, hogy a csontozatunk normális helyzetbe kerülhessen. 

Mi a Billerbecknél sokat adunk arra, hogy ez a funkció jól teljesüljön, a matrac valóban pihentető legyen. 

Egy, vagy kettő? Nem adunk ajánlást arra, hogy egy nagy ágykeretbe dupla, vagy két szimpla matrac kerüljön. Sőt, a döntés szabadságát azzal is támogatjuk, hogy a legtöbb Billerbeck matracnak azonos a magassága és jó a szél-definíciója, tehát kevéssé nyílik szét a két egymás mellé tett matrac és nincs köztük „lépcső”.

A fejlesztések nyomán hatalmas változásokon ment át a rugómagos matrac gyártás, a Billerbeck pedig mindig az innovatív eljárásokat szem előtt tartva újítja meg kínálatát. Egyedülálló módon figyelembe veszik a kedvenc alvási pozíciót, erre tervezik a matracaik „zónázását”. 

A bonell-, más néven tölcsérrugós matrac megbízható, időtálló. Ez a matracszerkezet egyedülálló módon oldalirányba is enged egy kevés elmozdulást, ezzel sokak számára különösen kedves fekvőhely élményét nyújtja. A Billerbeck Windsor, illetve Chambridge matracok kifejezetten kényelmesek és gerinckímélők. Az ortopéd „testigazító” alátámasztás márpedig rendkívül fontos. Egy nem megfelelő matrac nemcsak kényelmetlen, de maradandó panaszokat is okozhat.

https://billerbeck.hu/ne-temessuk-bonell-rugos-matracot/

https://billerbeck.hu/

https://edesalom.hu/matrac

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top