Otthonok és Kertek

Megfestett illatok

Amióta szerves részét képezik az életemnek a parfümök, sokkal nagyobb figyelmet fordítok az illatokra.

Azt látom, hogy az emberek a mindennapokban kevés figyelmet szentelnek az illatokra akár a környezetükben, akár a természetet járva, pedig rengeteg izgalmat rejt.

Számomra nem csak inspirációt ad a festményeimhez, hanem fejleszti az önismeretem és más nézőpontba helyezi a világról alkotott véleményem.

Képes számomra megjeleníteni színeket, formákat és lehet hogy mindez kicsit furcsán hangzik, de az talán méginkább, hogy ez hozta meg a művészetemben azt az utat, amit mindig is kerestem.Igen, egy jó parfümnek hatalma van, képes rendkívül erős érzelmeket kiváltani, elfeledettnek hitt emlékeket előcsalni. Nem véletlen, hogy rám ilyen erős hatással van.

Általában minden festményemnél más – más illatot használok, de volt olyan is, hogy egy illathoz két festményt is készítettem, mert több ötletet is adott.

Szerencsére egyre többen így ismerik a munkám és mivel ez itthon egyedülálló, így sokan szeretik. Sőt egyre több olyan megrendelésem van, amiben azt kérik, fessem meg a kedvenc parfümüket.Mondhatni elkényeztetem a nézőt, mert nemcsak vizuális, de olfaktív élményt is nyújtok. A végeredmény pedig egy nagyon érdekes szinesztézia.

Mindenkit igyekszem arra buzdítani, hogy ismerkedjenek meg minél több különleges, egyedi parfümmel és figyeljék meg a természet ezernyi, csodás illatát!


www.instagram.com/rathmarton
www.facebook.com/rathmartonsalon

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top