Otthonok és Kertek

Mézes Gergő Méhészete

A Mézes Gergő Méhészete Vizsolyban, Magyarország egyik legszebb helyén, mézkóstolóval és méhészeti bemutatóval várja látogatóit. A program során nem csak a méhek világával ismerkedhetnek meg, de végigkóstolhatják a legnépszerűbb és legkülönlegesebb mézfajtákat is.

A méhek csodálatos világa Vizsolyban Jómagam 12 éves koromban váltam a méhészet szerelmesévé, amikor édesapám segítségével befogtam az első méhrajomat. 2004-ben – 21 évesen – az ország legfiatalabb mesterméhésze lettem, s ekkor már egyértelmű volt: a szakma iránti elkötelezettségem olyan nagy szerelem, hogy mással nem is foglalkozhatok, csak ezzel. Vállalkozásom elindításával párhuzamosan született meg a Mézmúzeum létrehozásának gondolata. Büszkeséggel tölt el, hogy 2008-ban elnyertem „Az év méhésze”, 2016-ban pedig „Az év méhészete” díjat. A méhészet csodálatos.

A méhek világának komplexitása, rendkívül összetett és érzékeny közössége, a természet és a méhek közötti összhang és egymásrautaltság lenyűgöző. Ezt érzékelhetik mindazok, akik ellátogatnak Vizsolyba, a Mézmúzeumba, ahol testközelből betekintést nyerhetnek ebbe az utánozhatatlan miliőbe. Vallom, hogy a méhek természetét és életritmusát alapul vevő komplex méhészeti tevékenység az, ami a szakma jövőjét jelentheti, és ezt mutatom be minden érdeklődőnek. A Mézmúzeumban az általunk termelt mézek kerülnek értékesítésre, csakúgy, mint a webshopban. Fajtamézeket, mézkülönlegességeket, gyógyhatású mézeket és egyéb méhészeti termékeket kínálok, s ezeket a múzeum látogatásakor meg is kóstolhatják az idelátogatók.

Azonban a Mézmúzeumba betérők nem csupán mézeket kóstolhatnak, hanem megismerkedhetnek a méhészkedés történetével, régi méhészeti eszközökkel, a méhészet alapjaival, kipróbálhatják a szakma alapfogásait, s akár saját mézet is „pörgethetnek”. Önt is arra biztatom: ha a környéken jár, térjen be Vizsolyba, a Mézmúzeumba! Ha pedig szállásra is szüksége van, hajtsa nyugodt álomra fejét a Mézes Vendégház- Apiterápiás központunkba.

Bővebb információt ezeken az oldalokon kaphat:

http:/www.mezesgergo.hu/

http://www.apiterapiasvendeghaz.hu/

http://www.mezmuzeum.hu/

 

Nyitva tartás: Mindennap 9:00-17:00

Cím: 3888 Vizsoly, Malom út 72.

Elérhetőség: +3670/500-7860

Belépőjegy árak: * 500 HUF/fő * 6 éves kor alatt a belépés ingyenes *

A belépő tartalmaz 1 db 45g mézet, 1 előadást és szezonálisan, az időjárás függvényében az aktuális méhészeti munkák bemutatását. * Egyedi igény vagy csoport bejelentkezés esetén telefonon keressenek bennünket! * Amennyiben csak a mézboltba érkezik, nem kell belépőt fizetnie.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top