Otthonok és Kertek

Mi az a gondozasmentes.hu?

Azt hiszem, annak, aki Instagramozik, már nem kell bemutatnom, de sosem árt egy kis ismétlés. A gondozasmentes.hu tulajdonképpen üvegbe helyezett, önfenntartó minikertek lelőhelye. A természet után sóvárgó, XXI. századi, nagyvárosi ember új hóbortja, amivel otthonába csempészheti a természetet. Nem csak csodaszép díszek, életstílus is!

Igaz az, hogy az itt vásárolt floráriumoknak soha nem kell vizet adnom?
Igen! A floráriumokban olyan életfeltételeket (elsősorban az optimális páratartalom, valamint a táptalaj PH értéke és szubsztrát tartalma) alakítanak ki a holland kertészmérnökök, amelyek a floráriumba ültetett növény természetes élőhelyének sajátosságait imitálják. Ez lehetővé teszi, hogy az üveg belsejében egy önfenntartó ökoszisztéma jöjjön létre.
Mivel ez egy zárt, önfenntartó rendszer, így vízkörforgása is teljesen önálló: a fotoszintézis során a levegőbe kerülő pára az üveg falára lecsapódik majd a földbe csorog, ezzel újra meg újra megöntözve a növényt.
Ez az oka annak, hogy növényeinknek sem vízre, sem tápoldatra, csakis egy gondosan megválasztott helyre és egy kis szeretetre van szükségük!Milyen növényt és milyen formát válasszak?
Ez a két kérdés együtt jár. A vintage stílusú csatos üvegektől kezdve a minimál designt képviselő díszüvegeken, a hatalmas, parafadugóval lezárt lombikedényig minden üveg alkalmas arra, hogy otthonod vagy irodád dísze legyen.
A nappali fénypontja lehet a hatalmas Ecolight, átvitt és valós értelemben is, hiszen ezt a floráriumot egyedülálló módon LED-es fényforrással láttuk el, így sötétben is szemet gyönyörködtető látványt nyújt.Miért érdemes a gondozasmentes.hu oldalról rendelnem?
A mi termékeink nem hétköznapiak a szó minden értelmében. Legyen szó akár a világ különböző tájairól érkező növényekről, melyeket holland kertészetekben vetnek alá tesztkörnyezetnek, vagy megemlíthetjük a floráriumoknak otthont adó olasz designerek által megálmodott és elkészített különös formavilágú üvegeket, de beszélhetünk a Dániából származó párakedvelő moháról is. A florárium lelke, a szubsztrát szintén Hollandiából származik.

Mik a legújabb trendek a designnövények piacán?
Elsöprő erővel tört be a piacra a Click and Grow nevű észt startup világújdonsága, a Smart Garden névre keresztelt kapszulás növénytermesztő készülék.
A Smartgarden segítségével akár a belváros szívében is megtermelhetjük saját organikus zöldségünket és gyümölcsünket anélkül, hogy föld tapadna a kezünkhöz.
Nincs más dolgunk, mint a növénykapszulákat belehelyezni a Smart Garden-be, a készülék tartályát vízzel feltölteni, majd pár nappal később leszüretelni “munkánk” gyümölcsét.

Hogy mit termeszthetünk benne?
A chilipaprikától a koktélparadicsomig, a földiepertől a fahéj illatú bazsalikomig gyakorlatilag bármi elképzelhetőt!

További részletek: gondozasmentes.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top