Otthonok és Kertek

Miért érdemes biztonsági ajtózárat vásárolni?

Előbb-utóbb szinte minden embernek szembe kell néznie a zárcsere problémájával. Ebben a cikkben leírjuk, hogy miért érdemes biztonsági zárbetétet vásárolni az interneten megjelenő, pár ezer forintos gyenge minőségű zárak helyett.

Zárbetét cserére sok esetben sor kerülhet. Előfordulhat, hogy az előző zár simán csak megadta magát és már nem működik rendesen. Az is lehet, hogy betörés áldozataivá váltunk és kénytelenek vagyunk zárat cserélni. Lakásvásárlás után pedig akkor lehetünk a legnagyobb biztonságban, ha megejtjük ezt a zárcserét.

Mit tudnak a biztonsági zárak, amit olcsóbb versenytársaik nem?

Az előzőekben felsorolt pontok közül az első kettő általában megelőzhető azzal, ha jó minőségű zárat vásárolunk.

Gyengébb minőségű, kínai zárak esetében szokott gyakori probléma lenni, hogy a kulcs  szorul a zárban, vagy akár nem is mozdul. A kilincs letörése szintén nem ritka, ami által szintén használhatatlanná válik az ajtó.

A betörések szintén nagy problémát jelentenek. Manapság sajnos számos olyan módszer létezik, amivel egy jól képzett betörő percek alatt be tud jutni a lakásunkba. Persze, csak akkor, ha az nincs megfelelő védelemmel ellátva.

Nézzünk meg néhány ilyen módszert és az ellenük való védekezést.

1.    Zárbetét fúrása: ez a legegyszerűbb és a leghangosabb módszer. A betörő simán megfúrja szemből a zárat, ami által a csapok letörnek benn és a zárhenger már egy csavarhúzóval fordítható is. Fúrásvédett zárbetétek esetében a gyártók különböző helyekre nagyon kemény fémeket helyeznek, ezzel akadályozva ezt a módszert.

2.    Zárfésűs nyitás: Interneten is megvásárolható zárfésűk segítségével egy gyakorlott betörő másodpercek alatt képes bejutni egy lakásba, a zárbetét rongálása nélkül. A teleszkopikus duplacsapos zárbetétek ez ellen a zártörési módszer ellen is védenek.

A lista hosszú, meg lehetne még említeni a magkihúzást, a beütő kulcsos módszert is. A lényeg, hogy ezek mind-mind olyan dolgok, amik ellen speciális védelemmel kell ellátni egy jó zárbetétet.

 Mi, a biztonsagiajtozarak.hu-n csak és kizárólag olyan magas minőségű, prémium zárbetéteket árulunk, amelyek az összes felsorolt veszéllyel szemben védelmet nyújtanak.Hogyan válasszunk zárbetétet?

A fentiekben már láthattuk, hogy miért is érdemes minőségi biztonsági zárbetétet vásárolni. Érdemes még arról is beszélni, hogy milyen szempontok alapján lehet még válogatni.

Az első szempont, amit érdemes mérlegelni az az, hogy milyen ajtóhoz választunk zárbetétet. A legjobb zárbetét sem tud védelmet nyújtani sajnos, ha egy rossz minőségű, könnyen befeszíthető ajtóba akarjuk szerelni.

Fontos továbbá, hogy megfelelő méretű legyen a zárbetét. A szélesség és a magasság szinte minden zárbetét esetén megegyezik, a hossz azonban nagyon különböző lehet. Amennyiben túl hosszú a zárbetét és túllóg az ajtó síkján, úgy betörési felületet biztosítunk a betörőknek. Ha pedig túl rövid zárbetétet veszünk, akkor nem fogjuk tudni azt rendesen használni. Próbáljunk tehát úgy választani, hogy az ajtó vastagságával megegyező hosszúságú legyen a zárbetét.Összefoglalás

Összefoglalásként tehát azt mondhatjuk, hogy magas minőségű biztonsági zárbetétet vásárolni jó befektetés. Egyrészt nem kell 1-2 éven belül cserélni valami meghibásodás miatt. Másrészt pedig az értékeinket is jóval nagyobb biztonságban tudhatjuk mögötte, mint olcsó kínai társaik esetében.

Biztonsági zárbetétből is sokféle létezik, ezért fontos, hogy a köztük való választásban is el tudjunk igazodni. Mindenképp nézzük meg, hogy az ajtónak, amibe szánjuk nincs-e valami más könnyen sebezhető pontja. A méretre is figyeljünk, hogy ne lógjon túl, de rövid se legyen. Ha pedig vásárlás előtt valamiben nem vagyunk biztosak, kérjük inkább szakember segítségét.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését vagy kérdése van, írjon nekünk a zarszerviz365@gmail.com címre vagy hívjon a +36-30-265-5531 számon.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top