Otthonok és Kertek

Miért ideális őszre ütemezni a kerti műfű lerakását?

A kerti műfű lerakás majdnem egész évben elvégezhető, kivéve a téli hónapokat. A műfű kivitelezés ugyanis +8 Celsius fok alatt nem lehetséges. Október végéig azonban még egészen nyugodtan lebonyolítható.

De miért jó választás őszre ütemezni kertünk átalakítását?

  • Az őszi műfű lerakás azért előnyös, mert ilyenkor hatalmas szezonvégi akciókat zsebelhetünk be. Mind a kerti műfű tekercsekre, mind a műfű kivitelezés árára vonatkozón nagy kedvezményeket kínálnak a cégek.
  • Mivel a nyári hónapokban igen leterheltek a műfű kivitelezéssel foglalkozó vállalkozások, nehéz időpontot foglalni náluk. Ősszel viszont sokkal rugalmasabbak, ekkor már sokkal alkalmazkodóbbak.
  • Ha az őszi műfű kivitelezés mellett döntünk, sokkal szebb lesz a tél és a karácsony is. Nem lesz latyakos, sáros látvány a kertben, helyette örökké zöld, pompás műfű látvány fogad.

Egy gyönyörű, prémium minőségű műfű teljes egészében meg tudja változtatni kertünk, teraszunk, környezetünk kinézetét. Nem csak szépsége, hanem környezetkímélő, praktikus, állatbarát, gyerekbarát tulajdonsága az, ami miatt oly sokan döntenek a műfű mellett manapság.

Térjünk a lényegre. Hogyan néz ki a kerti műfű telepítés?

Minden kert más. Van, ahol könnyedén elvégezhető a műfű lerakás és van, ahol nagyobb erőfeszítés is szükséges a tökéletes végeredményért. Egy profi műfű kivitelező cég azonban sosem adja fel és minden szituációra kapásból tudja a megoldást. Van, hogy hatalmas fák gyökérzetét kell kiszedni a földből, de van, hogy beton alappal van dolguk, ahol pedig semmiség a munka.

  • műfű lerakás alapja a szegély és az aláépítmény. A betonszegély tartja meg az aláépítményt, ami pedig 3 méretű, pormentes murvaágyazatból áll. A szegély akadályozza meg, hogy az esővíz kimossa a műfű alól a murvát. A murvaágyazat szolgálja a tökéletes vízelvezetést, ami igen fontos a prémium zöld műfű 8-10 éves szolgálatához.
  • A szegély és az aláépítmény megépítése után letehető a műfű, műfű tekercsek formájában. Ezek 2 és 4 méter szélességben kaphatóak. Ahol nagy a terület, mindenképpen 4 méter széles műfű tekercset válasszunk.
  • A műfű tekercs alá érdemes műfű ragasztót is tenni, ami teljes egészében lefixálja a szőnyeget. A sarkokra pedig szúrjunk le műfű tüskét, ami zöld színű és láthatatlan lesz.
  • műfű tekercsek leterítése után kvarchomokkal szórjuk le az egész felületet. Ez azért fontos, mert tartást ad a műfű szálaknak és megakadályozza a lelapulást.

Mikor ajánlott a műfű?

Érdemes elgondolkodni a kerti műfű lerakásán akkor, amikor a vakondtúrások és a háziállatok ásása már őrületbe kerget. Akkor, amikor nincs idő a fűnyírásra, a locsolásra és akkor is, amikor sokat bosszankodunk a kiégett, megsárgult, foltos fű látványától.

kerti műfű kivitelezés akkor is jó ötlet, amikor értéknövelő felújítást, modernizálást, korszerűsítést szeretnénk elvégezni az ingatlan eladása előtt. A műfű lerakás néhány napon belül elkészül, az ingatlan értéke pedig megnő általa.

Egy jól megválasztott, gyönyörű, minőségi műfű megváltoztathatja életünket. Rengeteg felszabadult időt kapunk, amit sokkal fontosabb dolgokkal is eltölthetünk, mint a kertgondozás. 

További műfű információért látogass le az alábbi weboldalra:

www.zoldmufu.hu

Telefon: 06 30 509 24 18

E-mail: info@zoldmufu.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top