Otthonok és Kertek

Miért válasszunk tömörfa bútorokat?

Az egyedi, meleg hangulatot sugárzó tömör fából készült bútorok otthonossá, meghitté teszik lakás belsőnket, ez vitathatatlan.

Az egyedi, meleg hangulatot sugárzó tömör fából készült bútorok otthonossá, meghitté teszik lakás belsőnket, ez vitathatatlan. Így van ez akár a natúrbútorokat kedveljük, akár a festett, antikolt, koptatott felületű francia, vagy éppen a shabby chic, country chic irányvonalat kedveljük! Az igazi, minden elemükben tömör fából készült bútorok masszívak, tartósak, eleganciát árasztanak magukból. Maga a faanyag sok olyan formai megoldást tesz lehetővé a megmunkálás során, ami a bútorlapokból készült daraboknál kivitelezhetetlen, a formai változatosság, a részletek gazdagsága a tömörfa bútorok igazi előnye. A teljes egészében tömör fából készített bútorok eleganciát, különlegességet visznek lakásbelsőnkbe. Azonban a stíluson és elegancián kívül számos más tényező szól a tömör fából készült bútorok mellett.

 

Akinek fontos a természetesség, környezettudatosság az szintén a tömör fa bútorokat részesíti előnyben! Hogy miért? A valódi fából készített bútorok gyártása a legkörnyezettudatosabb bútorgyártási mód, mivel a fa megújuló alapanyag, ráadásképp a gyártás során is sokkal kevésbé terheli meg a környezetet, mint az egyéb bútorgyártási módozatok (faforgácslap, rétegelt lemez, vagy furnérozott lemezből készült bútorok, ahol a gyártás során rengeteg vegyi anyag, oldószer, környezetre káros ragasztóanyag kerül felhasználásra). A fából készült bútorok így sokkal kevésbé terhelik környezetünket és magát az emberi szervezetet! Sokan hunynak szemet afelett, hogy a bútorlapokból előállított berendezési tárgyaik nemcsak a gyártásuk során környezetszennyezők, hanem még évekig párologhat belőlük a ragasztó, és különböző oldószerek, amelyek nem éppen kedvezők egy zárt térben az emberi szervezet számára. A tömörfa bútorok felületkezelése sem környezetkárosító manapság, hiszen vízbázisú színező olajokat, festékeket és sok méhviaszt használunk a gyártásukkor, amelynek köszönhetően egyrészt még hetekig, hónapokig átható, szolid mézillat terjeng az újonnan berendezett lakásban, másrészt a méhviasszal kezelt bútorok természetesek, meghagyják a fa szépségét, nemképeznek rajta maszkszerű bevonatot.

 

A tömörfa bútor masszív, szilárd igazán biztos lábakon álló bútordarab, terhelhetősége össze sem hasonlítható a bútorlapból készült utólagosan tiplikkel, csavarokkal összeállított bútorokkal.

A tartósság ugyancsak nagy előnye a fából készült lakberendezési tárgyaknak. Persze, minimális karbantartást igényelnek a fabútorok is, ahhoz, hogy tartósak maradjanak, de ez igazán nem jelent nagy vesződséget és manapság már számtalan természetes anyag kapható hozzájuk. Néhány évente nem árt egy keményviaszos átdörzsölés nekik, amelyből színezett és színtelen változat is kapható néhány ezer forintért.  Ha néhány alapszabályt betartunk igazán tartós és időtálló bútoraink lehetnek, amelyek hosszú évtizedekig szolgálhatnak minket!

 

További előny, hogy felújíthatók! Ez vonatkozik egy esetleges sérülésre éppúgy, mint ha valóban ráunnánk a bútorra! Megfelelő csiszolás után a felületük újra kezelhető, megváltoztatható. Az igazi fabútor az általa teremtett exkluzív atmoszférát tekintve is ritkán megy ki a divatból, de ha egyedi ízlésünknek éppen nem felelne meg, vagy ráuntunk, a felújítás, átfestés lehetőségével új köntösbe öltöztethetjük.

 

Nem utolsó sorban a tömörfa bútorok készülhetnek egyedi méretre is, így teljes egészében illeszkedni tudnak az adott térbe és maximális a helykihasználásuk, ami ugyancsak nem utolsó szempont a sokszor kis lakóterületű otthonainkban!

 

Cégünk erdélyi tömör fenyőfából készült bútorok forgalmazásával foglalkozik. Öt bútorcsaládunk, több mint ötszáz bútordarabja között mindenki megtalálhatja az otthonába illő bútort. Frankfurt bútorcsaládunkat főként a klasszikus, nagypolgári, illetve shabby chic, provance-i enteriőrökbe ajánljuk, míg rusztikus Maienfeld bútoraink bármelyik country hangulatú otthonban megállják a helyüket, a hagyományos, vidéki lakberendezést kedvelőknek ajánljuk Edelweiss natúr bútorainkat, míg a modern, letisztult, minimál stílushoz tökéletesen illik Heidi bútorcsaládunk.

 

Tömörfenyő bútorainkat háromféle felületkezeléssel árusítjuk, összesen 56 árnyalatban! Így a bútorok az egyedi tér igényeihez teljes mértékben igazíthatók. Viaszolt, lakkozott vagy festett felületkezeléseinkhez választható kiegészítő az antikolt, koptatott kivitel: a koptatással a bútorok felületének öregedését imitáljuk. A pácok, festékek egyenetlen lecsiszolásával állíthatók elő a természetes kopás során keletkező világosabb, sötétebb foltok. Szintén különleges hatású a faerezetfestés: a flóderezés, amely a faerezet mélység érzetét különböző színek rétegzésével éri el. Valamint a kontúrozott, 3d-s felületkialakítás: az eljárás során a fellágyított fa felszínét annak természetes erezete mentén kiemeljük, hangsúlyozzuk, térhatású felületet alakítunk ki. A fa erezet mentén bordázott, antik hatású felületet képezünk, amely a megnövekedett felület következtében sokkal ellenálóbb, kevésbé sérülékeny. Az eljárás különböző eszközök, erezőfésűk és kefék segítségével történik.

Szúvas fafelület imitálása: az antik bútorok szúvas felületét utánzó felületkialakítás, amelynek segítségével élvezhetjük az öregbített felület szépségét, a rovarrágta bútorok anyagromlása nélkül. A felületet különböző vésők, lyukasztók segítségével, kézi erővel kezeljük, majd a lyukak belsejét kiégetjük.

Szolgáltatásaink:

– vásárló igénye szerinti egyedi méretre

gyártott bútor, konyhabútor forgalmazása

– helyszíni felmérés, tanácsadás

– konyhabútorzat egyedi tervezése

– konyha gépészet (sütő, hűtő, mosogatógép,

páraelszívó) forgalmazása, beépítése

– kapcsolódó villanyszerelés (bekötések,

világítás kialakítása, munkalapba rejtett

szerelvények beépítése)

Vigyen egyediséget otthonába a fa természetes melegségével! Elérhető árak, valódi természetes, masszív, időtálló bútorok!

www.heidibutor.hu

info@heidibutor.hu

(+36) 30 533 9095

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top