Otthonok és Kertek

Milyen konyhabútort válasszunk?

Minden évben megjelennek a cikkek különböző designnal foglalkozó honlapokon az aktuális konyhabútor trendekről. Érdemes beleolvasni, és a számunkra hasznosítható ötleteket ellesni, azonban ne hagyjuk, hogy az épp trendi, de a hozzánk és környezetünkhöz nem annyira illő irányzatok felülírják az elképzeléseinket.

Milyenek az ideális konyhabútorok ismérvei?
 

 –   Praktikus elrendezés,
 –   a szokásainkhoz alkalmazkodó felszereltség,
 –   környezetéhez és ízlésünknek megfelelő stílus.


 
Ezek mit jelentenek a gyakorlatban?

Praktikus elrendezés: használjuk ki a rendelkezésre álló területet! Úgy tervezzük meg a bútort, hogy kézre álljanak használati tárgyaink: a főzéshez szükséges kiegészítők a főzőlap környékén, a mosogatáshoz való eszközök a vizesblokk környékén kapjanak helyet. Nem csak sok edény esetén praktikus a sok fiók, hiszen könnyebben tárolhatóak és hozzáférhetőek a benne tárolt dolgok. Figyeljünk arra, hogy ne kerüljenek közvetlenül egymás mellé a különböző blokkok- hagyjunk elegendő előkészítő felületet a főzéshez-sütéshez! A sarkoktól se ijedjünk meg, hiszen nagyon jól terhelhető és strapabíró sarokvasalatok léteznek a piacon, melyekkel maximálisan ki tudjuk használni a rendelkezésre álló helyet. Figyeljünk arra is, hogy oda helyezzük a konnektorokat, ahol a kiskészüléket a tervek szerint használni fogjuk. A forró tepsinek is legyen helye, ahova a munkalap sérülése nélkül le tudjunk tenni..Szokásainkhoz alkalmazkodó felszereltség:

Igazi konyhatündérek vagyunk, sokat sütünk-főzünk? Érdemes sok fiókot, elegendő fűszertartót, variálható evőeszköztartót tervezni és nagy teljesítményű páraelszívót vásárolni. Nagy a család, szeretünk együtt egy gyors reggelit együtt elfogyasztani, és még elegendő helyünk is van? A konyhasziget odaülős résszel ideális megoldás. Sokfős családnak nem érdemes 12 terítékesnél kisebb mosogatógépet vásárolni, hiszen árban sincsen differencia.A bútor környezetéhez és ízlésünkhöz passzoló stílus:

Rengeteg gyönyörű konyhabútort találunk az interneten böngészve. Van, akinek határozott elképzelései vannak a tervezés során, van, aki kicsit bizonytalanabb. A legfontosabb, hogy ne a divatot kövessük, hanem saját ízlésünket. Nemrég a lila lett az év színe a bútortervezésben: szép szín, valószínűleg sok lila bútort rendeltek a vásárlók abban az évben- de valóban tetszett nekik, vagy csak az aktuális divathullámot követték? Bútort nem 1-2 évre vásárol az ember, és nem is pár ezer forintba kerül, hogy évente lecseréljük- nem beszélve a sok maceráról, ami ezzel jár. A saját ízlésünket hagyjuk érvényesülni, de releváns a környezet, ahova a bútor kerül: rendelhetünk bármilyen gyönyörű bútort, ha akár stílusában, akár kialakításában nem passzol a helyiséghez vagy a lakás stílusához..

color naturalis bútorok

cnbutor.info@gmail.com
06703687555; 06703110317

www.colornaturalis.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top