Otthonok és Kertek

Minden igényt kielégítő, minőségi matracok – 365 Love

A www.idealisalvás.hu virtuális alvás szaküzletben a legkiválóbb minőségű anyagokból készült ortopéd matracokat, párnákat, paplanokat, fedőmatracokat, a pihentető alváshoz szükséges termékek széles választékát találja a kedves vásárló. Csúcs technológia, hozzáértés és tapasztalat ötvözetével a háttérben valljuk, hogy a jobb alvás jobb életet és jobb világot teremt.

A jó matrac és a megfelelő alvás elengedhetetlen mindannyiunk számára, szervezetünk egészsége szempontjából.
Létezik kellemetlenebb dolog a rossz alvásnál? Mindenki frissen, kipihenten szeretne ébredni, hogy vidáman, minél jobb teljesítményt nyújtva nézzen az új nap elébe. A matrac sok szempontból meghatározó tényezője a jó alvásnak. Ha nehéz kényelmesen elhelyezkednünk az ágyban, az rányomnja bélyegét az éjszakai pihenésünkre. Ezért fontos olyan matracot választanunk, amely a lehető legjobb támaszt és kényelmet nyújtja.

Napjainkban a matracok elengedhetetlenek ahhoz, hogy úgy pihenjünk, ahogyan kell, ha azt szeretnénk, hogy eleget tudjunk tenni a napi kihívásoknak. Mivel az éjszakai alvás egy egészséges élet feltétele, nagyon fontos, hogy olyan matracot válasszunk, amely megfelel testi, fizikai szükségleteinknek és alvási módunknak egyaránt.

Manapság az egyre nagyobb kínálat eredményeként számtalan gyártó ajánl matracokat és a megfelelő kiválasztása egyre nagyobb kihívást jelenthet. Ebben nyújt segítséget a következő rövid kérdőív. Matrackalauzunkban hasznos tippekkel szolgálunk a választáshoz, munkatársaink telefonon, emailben és a szociális média segítségével is készséggel segítenek tanácsaikkal. Matracainkkal nagyon közel jár a mély, pihentető és nagyon egészséges alváshoz.

Találja meg az Ön számára ideális matracot ITT:

Az idealisalvas.hu online szaküzlet gazdag kínálatában számos matrac szerepel, köztük:

  1. Rugós matracok:
    A rugós matracok nagyszerű kényelmet kínálnak, hiszen egyenletesen osztják el a testsúlyt. Ezek között találhatunk Bonell-, és táskarugós modelleket.

A.1. A táskarugós matracok jelentik jelenleg a rugós matracok csúcsát, a Bonell rugós matracok továbbfejlesztéseként kiküszöbölésre került segítségükkel a kellemetlen hullámzás, amit az alvó partner mozgásakor tapasztalni szoktunk.

A táskarugók nincsenek egymással mechanikus kapcsolatban, szinte teljesen egymástól függetlenül mozognak. Emiatt a táskarugós matrac csak ott nyomódik be, ahol a terhelés éri, így kiemelkedő alátámasztást biztosít. Ez azért nagyon fontos, mert e nélkül nincs zavartalan alvás. Ezeken a matracokon nyugodtan forgolódhatunk anélkül, hogy párunk pihenését megzavarnánk.

A több száz vagy akár ezer kis rugócska pontról pontra képes igazodni a fáradt test formájához, a gerinc természetes hajlatait nagyszerűen képes tehermentesíteni. Az egészséges és gerinckímélő matrac pedig pont arról ismerszik meg, hogy alkalmazkodik testünkhöz és feszültségmentesíti a gerinc csigolyáit, egyszerűen kényelmes.

Mivel ezek a matracok adott esetben több ezer kis rugócskát is tartalmazhatnak, a test súlyát sokkal több acélrugó támasztja alá, azért ezek nehezebben is fáradnak el, mint a bonell rugók, hasznos élettartamuk biztosan eléri az 7-10 évet. A tartósság természetesen sok más mindentől is függ, a rugó vastagsága, minősége és a komfortréteg tulajdonságai is hatással lehetnek rá, de ettől függetlenül élettartamuk tartós.

A táskarugós matrac belseje nem tömör, ezért kitűnően szellőzik, ezzel elősegíti a jó minőségű, ideális alvást.

A.2.A Bonell rugós matracok:

A bonell rugós matrac leegyszerűsítve a klasszikus rugós matrac, az 1870-es évek elején alkalmazták először, mely később széles körben elterjedt. Annak idején ez volt a legelterjedtebb típus a kategóriájában.

A bonell rugózat viszonylag kis számú, nagyméretű rugóból áll, melyek egymáshoz vannak rögzítve, bizonyos esetekben egy a matrac szélein körbefutó acélkeretre is rá vannak fűzve. A rugók a matrac teljes hosszán végigfutó kis spirálrugókkal vannak egybefűzve. A nagy átmérőjű bonell rugók homokórát formáznak. Egy bonell rugós matrac általában 100-150 rugót tartalmaz négyzetméterenként, mely eltörpül egy zsákrugós matrac rugószámához képest.

  1. Habszivacs matracok
    A megfelelő matracot mindenkinek egyéni igényei alapján kell megtalálnia. Szivacs matracaink között vannak:

B.1 Memóriahabot tartalmazó matracok:

A memóriahab matracok adta lágyság az, amely sok kemény matracból félkeményet varázsol. Ennek pedig egyenes következménye, hogy a rajta fekvő jobban alszik, kipihentebben ébred. Ez a hőre lágyuló, kellemes anyag olyan komfortot nyújt, amit nagyon kevés másik anyag tud elérni – de egyre több olyan hideghab van, ami megközelíti azt.

B.2 Poliuretán habot tartalmazó matracok:

A matracok készülhetnek különböző habokból. Jelenleg számtalanféle habmatrac van a piacon. A poliuretánhab egy jó sűrűségű, tartós használatra alkalmas, megfizethető áru ortopéd hab, mely jól és sokáig bírja a nehéz terheléseket. A poliuretánhab porózus szerkezete lehetővé teszi a matrac jó szellőzését. A jó légáramlas megakadályozza a penész kialakulását.

B.3. Latex-et tartalmazó matracok:

A latex a legmasszívabb és legtartósabb ágybetét alapanyagok közé tartozik.

A latex matracok kaucsuk (gumi) alapanyaga – ami lehet teljesen szintetikus, teljesen természetes latex vagy kevert latex –  sokkal masszívabb, tömörebb és ruganyosabb, mint a poliuretánból készülő hideghab matracok, ennek köszönhetően pedig máshogy reagálnak a folyamatos terhelésre is. A latex matrac valamivel formatartóbb lehet, mint egy habmatrac, bizonyos esetekben pedig praktikusabb választás lehet – például átlagosnál nagyobb testsúlynál vagy ha zavaró a matrac korai lágyulása. A latex matracok jól átszellőznek, hiába van szó egy tömör anyagról, sok apró légcsatorna szövi át a latex habréteget.

B.4. Kókuszréteget tartalmazó matracok:

A mai matraciparban leginkább alátámasztó rétegként, hideghab vagy rugók helyett használják a kókuszréteget, a matrac komfortfelületét pedig többnyire latex-szel, memóriahabbal, hideghabbal teszik kényelmesebbé.

Azért van szükség valamilyen anyagra a kókuszrost fölé, mert a kókuszmatrac alapjául szolgáló kókuszrost egy érdes, durva felületű rostszál, ami a kókuszdió külső héján található.

Fontos tudnivalók továbbá:

Bizonyos matracainkat 101 éjszakán át tesztelheti a kedves vásárló és ha nincs tökéletesen megelégedve a választott modellel, kicserélheti egy új matracra.

Szakemberek egészségügyi szempontok miatt javasolják a termék cseréjét 5-7 év után, higiéniai szempontokat miatt. Ha belegondolunk mennyi verejték kerülhet a matracba 5-7 év használat után, az allergia és asztma tüneteit kiváltó atkaürülék is például nagymértékben halmozódhat fel ennyi idő alatt, hiszen az atkák ennyi idő alatt milliószámra telepedhetnek meg benne (a magas hőfokon mosható matracvédő nagy segítség lehet a prevencióban). Nem valószínű, hogy bárki szívesen belefekszik egy hatalmas atkatemetőbe.

Ráadásul az idő múlásával változnak igényeink is, keményebb vagy éppenséggel kényelmesebb, lágyabb matracra vágyunk. Már csak emiatt is sort kell keríteni a váltásra.

Kiemelt nyári termékünk a Bedora Ice touch matrac, mely téli/nyári oldallal is rendelkezik és minden fontos alapanyagot tartalmaz.
Érezni, látni kell ahhoz, hogy elhiggyük!

Az élet akkor kezdődik igazán, amikor megismerjük a szerelmet.
A mi matracaink 365 napban veled vannak egyetlen üzenettel: szeretet.
365 Love.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top