Otthonok és Kertek

Minőségi kerítések Franciaországból

A DIRICKX Kerítés Kft az 1921 óta működő francia DIRICKX vállalkozás 100% tulajdonú leányvállalata, mely több mint 20 éve van jelen a magyar piacon.

Megrendeléseink növekvő tendenciája azt mutatja, hogy egyre erősebb helyet foglalunk el az építőiparban. A lakossági szektorból érkező megrendelések éppolyan fontosak számunkra, mint a tervezők, beruházok által érkezett megkeresések.

Minőségi termékeket kínálunk: a kerítések, kapuk, biztonságtechnikai eszközök széles termékskálájából választhatnak megrendelőink. Az anyacég csak kiváló minőségű alapanyagokkal, acélhuzalokkal dolgozik, így biztosítva a megrendelők számára legfontosabb értéket, a minőséget.  Legtöbb termékünkre 10 év felületvédelmi garanciát biztosítunk, mely már a szállítás napjától érvényes, nem kell külön kérni. Az elmúlt évek legkeresettebb termékei Magyarországon a táblás kerítések piacán az AXIS Design kerítésrendszer, valamint a tekercses kerítések piacán az AXIAL termékcsalád.

A megrendelések időben történő teljesítését segíti elő Budapesti állandó raktárkészletünk, ahol egyben bemutató termékeinket is láthatják az érdeklődők. A raktárunkban megtalálható termékek biztosítják a megrendelések rövid határidőn belül történő teljesítését.

Szolgáltatásaink: A DIRICKX Kerítés teljes körű szolgáltatást nyújt a magánterület védelmének kialakítására. A vállalat szolgáltatásai közé tartozik az ingyenes árajánlat készítés, helyszíni felmérés és szakmai tanácsadás. Mindemellett teljes körű hozzáférést biztosítunk a műszaki adatokhoz, termékleírásokhoz, fotókhoz. Szolgáltatásaink körébe tartozik a kiválasztott termék helyszínre szállítása, telepítése, karbantartási megállapodás esetén az esetleges felmerülő hibák javítása.

A kerítésvásárlás nem kis beruházás, ezért hosszú távon kell gondolkodni, amikor a vásárló meghozza a döntést. A lakossági szektorban leggyakrabban felmerülő kérdések alapján mindenki a tökéletes kerítést igyekszik megtalálni és erre a legmegfelelőbb választás az általunk forgalmazott minőségi kerítés.

Kérdések, melyeket fel kell tennünk, ha kerítés vagy kapu vásárlása előtt állunk:

Mennyi ideig fog szolgálni?
–    A minőségi alapanyagokból készült és korrózióvédelemmel ellátott Dirickx kerítések szemben más termékekkel  időtállók és tartósak!
  
Milyen időközönként kell felület-kezelnem?
–    A 10 év felületvédelmi garanciának köszönhetően kerítése hosszú ideig ép és szép marad.

Hogy néz ki? Illeszkedik-e majd a területen lévő objektumhoz?
–    Stílusos design és elegancia jellemzik az általunk kínált kerítéseket. Típusukat tekintve táblás, tekercses és rudazott kerítések közül lehet választani a RAL skála 200 színében! Egyes termékcsaládok, mint például a rudazott termékek személyre-szabhatók, ezáltal a kerítés személyesebbé válik, jobban beleilleszthetők a környezetbe.

Biztonságos-e?
–    A legtöbb kerítésünk könnyen telepíthető, de ugyanakkor nehezen hozzáférhető, vagy szétbonthatatlan! Az AXIS termékcsalád kerítései megbonthatatlanok, ezáltal biztonságosak és láthatatlan rögzítési módszerük teszik a termékeket még különlegesebbé. Formatervezésüknek és gyártási technológiájuknak köszönhetően az általunk kínált kerítések biztonságosak, melyek megóvják Önt és a családját!

Ár/értékarány
–    A jó ár/érték arányt biztosítjuk, hiszen ezzel érjük el, hogy minőségi termékeink a lakossági szektorba is eljussanak.


Kerítések

Táblás kerítések    

AXIS DESIGN termékcsalád

AXOR termékcsalád 

AXYLE termékcsalád

Tekercses kerítések    

AXIAL termékcsalád 

BASTILLE termékcsalád

Rudazott kerítések

myMIX

EXALT termékcsalád


Az AXIS Design termékcsalád tagjai:
–    AXIS M
–    AXIS S
–    AXIS C
–    AXIS SR
–    AXIS D
–    AXIS DRAz AXIS Designkerítések tökéletes kiegészítője a LIXO belátásgátló szalag, mely megvédi területét a kíváncsi tekintetektől! A hamarosan bővülő LIXO termékkínálatunkban különböző anyagú és kinézetű belátásgátlók lesznek elérhetőek, melyekről bővebb információt a weboldalakon érhetnek majd el!


Az AXIAL termékcsalád tagjai:
– AXIAL Maille 100
– AXIAL Maille 75
– AXIAL Maille 50
– AXIAL Maille 50 Premium

Az EXALT termékcsalád tagjai:
– EXALT Natura
– EXALT Origin
– EXALT Delta
– EXALT Urba
Kapuk


A tekercses, táblás és rudazott kerítések ideális kiegészítője lehet a lakossági felhasználásra szánt személybejárati- és szárnyas kapuink. Tegye teljessé kerítését egy ECO Garden személybejáró kapuval, vagy az ESPACE szárnyaskapuk valamelyikével. Többféle nyitási szélességgel és magassággal rendelkező termékek közül mindenki megtalálja, amit keres! 

ECO Garden kapu

ESPACE szárnyas kapu


A Budapest, X. kerület, Harmat utca 220. szám alatt található bemutató termünkben – előzetes egyeztetést követően – minden érdeklődőnek lehetősége van a kiválasztott termék mintájának megtekintésére.

A www.dirickx.hu és www.keritesvilag.hu weboldalainkon pedig még több információt tudhat meg kerítéseinkről, kapuinkról és biztonságtechnikai eszközeinkről.

Ilyenkor a legfontosabb a kiskert. Semmi nem fogható ahhoz az érzéshez, amikor saját kertünkben magunknak termelünk korai, friss, vegyszermentes zöldségeket!

Kis ráfordítással ma már egy biokiskertben is megoldható, hogy védett termesztő berendezésünk legyen a korai hajtatáshoz. Szuper, mini üvegházak, fóliasátrak kaphatók minden kertészeti áruházban. Ezeket fűtés nélkül, pusztán a nap által biztosított üvegházhatással tarjuk melegen, de egy kis trükkel ún. melegtalpat is készíthetünk. Ilyenkor egy keretbe friss trágyát teszünk az üvegház közepébe, letakarjuk és annak a tetejére helyezzük tálcákban, cserepekben a frissen vetett magokat.

Természetesen jó, kiegészítő megoldás lehet egy olyan fűtőberendezés amely egy termosztáttal összekötve rásegít, ha fagyveszély lenne.

A melegkedvelő palántákat klasszikusan az ablakban, télikertben, vagy üvegezett verandán szokták nevelni a hobbikertészek. Ez akkor nem a legjobb megoldás, ha csak egy oldalról kap fényt a kis növény. Próbáljunk tehát minél több fényt biztosítani számukra!

A paradicsom a legkevésbé érzékeny növény, ezért azzal bárkinek sikerélménye lehet.  Érdemes azonban bio vetőmagokat vásárolni, azok ugyanis nem csak nem tartalmaznak mérgező növényvédő szereket, hanem sokkal ellenállóbbak is. Ebben a bio vetőmagok közül is elöl járnak a ReinSaat növények. A Ruthje például nemcsak az egyik legfinomabb, hanem mivel a bogyókat takarja a levélzet, ezért nem károsítják nyáron a poloskák.
A paprikák már jóval igényesebbek tápanyagra, hőmérsékletre és fényre egyaránt. Vannak azonban olyan chilik is, amelyek akár át is teleltethetők cserépben, ezek jól tűrik a szobában nevelést.

Akiknek nem sikerül valamelyik palánta, azok ma már bio palántát is tudnak vásárolni.
Káposzta és a salátafélékből nem muszáj palántát nevelni, de aki így próbálkozik, annak jó hír, hogy nincs szükség külön fűtésre.

Február végén, ha elolvad a hó és rá lehet menni a talajra, el is kezdhetjük vetni a legkorábbi zöldségeket.
Ide tartoznak az olyan korai borsók, mint az Ambrosia, Norli, vagy Heraut cukorborsók. Retkek közül a kisebb hónapos retkek is vethetők már egészen korán szabadföldbe, vagy fűtetlen fóliába. Ilyen például a Cherry Belle, vagy a Sora fajta. A hagymákat is lehet vetni március elejétől magról, vagy dughagymáról.

A kora tavasz a levélzöldségek főidénye. A hidegtűrő spenótokat (Verdil, Matador, Butterfly), a korai salátákat (például: Catalogna tépősaláta, Ovation fejessaláta, Rukkolák), de akár az egészen különleges piros levélnyelű vársóskát is ilyenkor vetjük. Ugyancsak új, divatos különlegességek az ázsiai saláták, melyek közül legismertebb a mizuna és a wasabino.

A petrezselyem és korai sárgarépáknak is március a főidénye. Homokos talajon érdemes például a Robila, vagy Rolanka, kötöttebb a Rodelika fajtákkal próbálkozni a biokiskertekben.
A vetőmagoknál óvatosan járjunk el és ellenőrzött minőségű magokat vásároljunk, mert nagyon sok az illegális kereskedő, aki nem tartja be a növény egészségügyi előírásokat, így pedig sok kiirthatatlan vírust vihetünk be a kertünkbe!

Mindig fémzárolt vetőmagot vásároljunk!

Február második felétől egészen rügypattanásig lehet metszeni a gyümölcsfákat, bogyósokat.
A mikéntjéről tanfolyamokon érdemes tájékozódni, vagy szakemberhez fordulni. Amit semmiképpen nem hagyhatunk el, az a lemosó permetezés, amelyhez biokiskertekben a narancsolajos készítményeket (pl.: PREVB2) javasolunk, melyek teljesen természetesek és vegyszermentesek.

Amint elkezd hajtani, tegyük rendbe a szamócaágyásokat. Ritkítsuk, kacsoljuk, gyomláljuk, utána pedig takarjuk a talajt mulccsal!
A korai trágyázásnál használjunk fermentált bio trágyákat, mert a műtrágyák tönkre teszik a talajéletet!

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top