Otthonok és Kertek

Modern, mégis egyszerű

Elegáns megjelenést biztosít a lejtős helyszínen kialakított épület.

A tervezési engedélyt 2014 év elején adták ki, az építkezést augusztusban kezdték meg, a Strom Építészeti Iroda által.

A terület gyönyörű déli fekvésű, erősen erdős környezetben helyezkedik el, és kilátást nyújt a Durlston Country Parkra.

Az épületet a nyugdíjas ügyfelek jövőbeni igényei szerint alakították ki, elegáns megoldást nyújt a meredeken lejtős helyszín, és lehetővé teszi az egyszerű elrendezést. Ugyanakkor a tervezés csökkenti a vizuális hatást a völgyből, amikor visszanézünk a ház felé.

A lejtős terület – védett, fákkal teli – nagymértékben meghatározza a lakás elhelyezését. Az ingatlan hozzáférése az elülső részen található, így a helyi kőzetben lévő támfalat használva különböző szinteket határoztunk meg, és tiszta képet kaptunk a völgy látványától.

A támfal mellett konzolok lettek elhelyezve, hogy a szint változásokat lehetővé tegyék. A két betonsík között nagy konzol található: a padló és a tető együtt mozognak, mint egy gerenda. A betonszerkezetet ezután egyszerű fa béléssel takarják be, hogy a betonkeret kívülről ne legyen látható.

Az a meggyőződésünk, hogy a ház példája annak, hogy az egyszerűség a jó tervezés alapja. A tervezői koncepciók azonnal felismerhetően az épületben, és arra törekszünk, hogy megőrizzük ezt anélkül, hogy bármi szükségtelen lenne az épületben. Átgondoljuk, hogyan építsük fel az épületeket, szorosan együttműködve a mérnökeinkkel annak érdekében, hogy biztosítsunk olyan alapvető építészeti struktúrát, mint a szerkezet, a részletek, az anyagok, vagy a rendezettség.

Forrás: Home Adore

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top