Otthonok és Kertek

Modern stílusban – Szabadon, az Otti burkolatokkal

Az elmúlt évtized meghatározó lakberendezési stílusvonala a „minimál.” Általánosító fogalom ez, mégis könnyen meghatározható. Urbanizált modern világunk életmódjához jól illik a könnyen értelmezhető skandináv lakberendezés egyszerű, letisztult formavilága.

Ennek ellenére túlzás lenne a modern kor lakberendezését így leegyszerűsíteni, hiszen a minimalizmus csak egy a sok enteriőralkotási téma közt.

 

A művészettörténet historikus korszakai egytől- egyig nyomot hagytak a belsőépítészet posztmodern korszakain. Itt a „leporolt” bútorok újraértelmezésére épített kispolgárias Shabby chic, a szemtelenül életteli Vintage, vagy a szürke kopottas falakból gyúrt Loft-ra gondolok.

 

 

Modern az is, amikor valamit átgondolunk! Az „újrahasznosíthatóság” és a „fenntartható fejlődés” korszerű fogalmak, amelyhez a művészet, a filozófia, és természetesen a lakberendezés is felzárkózik. A közelmúlt bútorai vagy kiátkozott anyagai megint piedesztálra emeltetnek: rozsdás vas felületek, lakkozott fa, metlacchi, Bauhaus fotel, cementlap, Edison izzó, fonott vasalózsinór, vagy a zsalulenyomatos nyers beton.

És végül ne feledkezzünk meg az örök eklektikáról! Számtalan élethelyzetben párosítunk össze stílusban eltérő tárgyakat szín vagy forma miatt.

A kevert elemek időtlenné, korszerűvé teszik az enteriőrt, valamiféle modernitást kölcsönözve neki. Ilyenkor földrészek életmód által alakított formavilága találkozik lakásunkban, keverve mediterrán, mór, skandináv, tradicionális európai, vagy éppen gyarmati stílusú elemekkel.

Természetesen az építészet a lakberendezéssel párhuzamosan fejlődik. A külcsín a belbeccsel karöltve igyekszik értéket képviselni, hiszen a trendek változása az információ korában állandó változásban van. Kényelmi, funkcionális, korszerűségi, esztétikai, és persze fiskális szempontok alapján választunk. Építkezni pedig nem szoktunk gyakran az életben, de ha egyszer belefogunk…

Legyen a vágyunk modern vagy minimál stílusú otthon, az Otti burkolatokkal megvalósíthatjuk azokat.

Termékek: https://ottimanufactura.hu/termekek/koteshalok-texturak/pietrak/

Inspirációk: https://ottimanufactura.hu/hasznos/inspiraciok/teglaszelet-burkolat-belterben-es-kulteren/

BoltOtti Bemutatóterem
8000 Székesfehérvár Szárcsa utca 38
Tel: 06 70 866 8288
www.ottimanufactura.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top