Otthonok és Kertek

Modern tóparti ház Mexikóból

Egyszerű, modern, hangulatos otthon csodás kilátással – érdemes bekukkantani

A mexikói Jocotepecben található ez az otthon, melyet a FARQ Architects tervezett és építette 2017-ben. Összesen 410 négyzetméternyi gyönyörű életteret kínál.

A telek egy közeli tóra néz, és a megrendelők nagyon szerették volna, ha a házból is élvezhetik majd ezt a kilátást. Sajnos a topográfia ezt nem tette lehetővé. Az építészeknek sikerült leküzdeniük ezt az akadályt azzal, hogy a házat mintegy 5 és fél méterrel az eredeti szint fölé emelték. Nem volt könnyű, de a stratégia nagyszerűen kifizetődött.

A ház az utcáról nézve meglehetősen szerénynek tűnik, zárt homlokzattal rendelkezik, míg a hátsó része szellős, a gyönyörű környezet felé nyílik.

A fából készült tető a nappalin kívülre, a medence melletti terület fölé nyúlik.

A hatalmas ablakok és üveg tolóajtók összekötik a belső tereket a gyönyörű kilátással, és sok természetes fényt eresztenek be.

Az üveg felületek egyszerűsége lehetővé teszi, hogy a kilátáson legyen a hangsúly, ugyanakkor modern és harmonikus hangulatot tart fenn.

A kis mennyezeti lámpák úgy néznek ki, mint a csillagok éjszaka, szinte varázslatos megjelenést kölcsönözve a háznak.

Padlótól a mennyezetig érő üveg tolóajtók megnyitják a teret, összekötve a nappalit a kerttel.

A nappali, a konyha és az étkező mind egy nyitott tér része, magas mennyezettel, betonpadlóval. A dekorációnak is van egy zen hangulata, amely jól illeszkedik a választott anyagok és felületek palettájához.

A nappaliból és az étkezőből a tóra és a hegyekre nyíló kilátás álomszép látványt nyújt.

A projekt középpontjában három elem állt: a tér, a fény és a kilátás. A kivitelezés tökéletesen sikerült, hiszen egy harmonikus otthont alkottak.

A hálószobából lenyűgöző kilátás nyílik a tóra és a környező tájra.

Forrás: homedit.com

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top