Otthonok és Kertek

Nagy ötletek kis konyhába

Kis alapterületű helyiségbe kell praktikus és használható konyhabútort terveznünk? Mivel tudjuk tágítani a teret, akár optikailag, akár ténylegesen is? Összegyűjtöttünk néhány ötletet és praktikát.

Pultig érő felsőszekrény: kiskészülékek elrejtésére ideális, de akár kávéfőzőt, mikrohullámú sütőt is beépíthetünk, ha nincs hely állószekrény tervezéséhez. Létezik redőnyös változata is a pultigérő felsőknek, ilyenkor helyet spórolunk azzal is, ha nincs nyíló ajtó. 
Ha a falon van még helyünk, de mélységében már nem férne el az elem, akkor falba is süllyeszthetjük – így lesz plusz pakolófelületünk. 
Keskenyebb munkalappal nagyobb mozgásterünk marad –ahol kötött a méret a készülékek miatt, ott nem tudunk faragni a mélységből, de akár ablak alatt, vagy a sarokban (ahogy a képen is látható) segítség lehet akár pár centi is. Az ablak alatti rész akár „beülős” is lehet – gyors reggelihez vagy kávéhoz ideális.


 
A belső terek rendezettsége, ésszerű és szokásainkhoz alkalmazkodó felosztása sokat segít kis konyhabútorok esetén (is): ha mindennek megvan a helye, könnyebb rendet tartani, ezáltal hasznos felületeket nyerhetünk.Amennyiben van hely, a nappali felé is „terjeszkedhetünk”: a képen látható konyhabútor esetében a mikrohullámú sütő és a tálalószekrény a helyszűke miatt a nappali felőli oldalra lett tervezve, így jelentősen megnőtt a pakolófelület.

 

A páraelszívó köré szerelt polcokra fűszertartókat, könyveket tehetünk- nem túl sok plusz, de tetőtéri konyhák esetében például praktikusabb polcokat tervezni, mint ajtós szekrényeket egyedileg legyártani. A zsúfolt és kis teret szellősebbé teszi, és látványosabb megoldás is.


A fentieken kívül is rengeteg ötletünk van, akár kicsi, akár nagy a konyhád..!

Jelentkezz be, megtervezzük, legyártjuk és be is szereljük álmaid konyhabútorát!


cnbutor.info@gmail.com; www.colornaturalis.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top