Otthonok és Kertek

Néha idegen helyen meglepően jól tudunk aludni.

Persze gondolhatjuk, hogy egy finom helyen, sok napi élmény után a kényelmes hotelszobában elnyúlva nem nagy szám… De mégis, mit tehet a fekhely és az ágynemű, a matrac, paplan, párna azért, hogy nagyszerűen kipihenjük magunkat? Tényleg befolyásolják ezek az “eszközök”, hogy emlékezetesen jó alvásélményünk lehessen?

Hát persze! Úgyhogy nosza, nézzünk utána, honnan erednek a különbségek egyik vetett ágy és egy másik között!

Voltaképpen egyszerű dogunk van: csak azt kell átgondolnunk, hogy melyik “szereplőnek” mi a szerepe a nagyszerű alvás éjszakájában. A matracunk a testigazító alátámasztást adja, a párnánk a fejünket támasztja meg pont a megfelelő magasságban, a paplanunk pedig lágyan betakar, közben melegen tart, pont olyan melegen, mint szeretnénk. És közben mindegyik gondoskodik a páráról amit éjjel kibocsájtunk. De nappal pedig szépen kiszárad, hogy esére készen álljon ismét. Ennyi. Ja, és mindezt olyan anyagokból alkotva kérjük, amik tartósak, biztosan nem tesznek kárt bennünk sem, de a környezetben sem.

Ha nagyon szeretnénk belemélyedni a témába, akkor érdemes a felhasznált anyagokat áttekinteni, azt is a töltetféleségekkel kezdeni. Három nagy csoportot különböztessünk meg. A toll- és pehelytöltetű, a természetes szálakkal töltött termékeket és a funkcionális mesterséges száltöltetű ágyneműket. Mindegyik kategóriában széles a választék. Liba- és kacsapehely, többféle állati és növényi eredetű szálak, (mint gyapjú, teve, alpaka, vadselyem, len, pamut…) állhatnak alvásunk szolgálatába, ezek különféle érzékelhető minőségben, a minőséghez illeszkedő áron. Érdemes funkció szempontjából végiggondolni, milyen évszakban milyen töltetű takarót válasszunk. Nyárra ajánlatos jó páramegkötő képességű növényi, vagy regenerált tölteteket választani. Az állati eredetű töltetek sokkal melegebbek így télire ajánlhatók, vagy a mindig didergőknek, akik szinte bekuckóznak a paplanjuk alá. A funkcionális szintetikus töltet előnye, hogy nyáron is és télen is megfelel az elvárásoknak, ugyanakkor könnyen kezelhetők, jó mosástűrők.

Minden Billerbeck paplan, párna, matrac  minőségi termék, egyik sem fog csalódást okozni, de a választás a miénk. Mindenesetre gondoljuk meg igényesen, hogy milyen fekhelyen töltjük el életünk legalább egyharmadát!

Ha kedvet kaptál a paplan vásárláshoz a Billerbek paplan kínálatát itt találod: https://billerbeck.hu/tipus-kategoria/paplanok/

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top