Otthonok és Kertek

Nincs kényelmes otthon ezek nélkül!

Lakótered nagy hatással van mentális, érzelmi és fizikai egészségedre, ezért fontos, hogy otthonodat komfortosnak, kellemesnek érezd, ahol szívesen töltöd az idődet, legyen akár tél vagy nyár. Mi mindent tehetsz, hogy lakályosabbá, kényelmesebbé varázsold a lakást? Mutatjuk!

Az árnyékolás mesterei: a zsaluzia és a redőny

A napfény nagyban hozzájárul a komfortérzetünkhöz, ám szabályozása az éjszakai pihenés, illetve a nyári hőség miatt elengedhetetlen. A zsaluzia egész évben tökéletes választást jelent, hiszen ősszel és télen megakadályozza a hőveszteséget, tavasszal és nyáron pedig a mozgatható lamellái segítségével szabályozhatod a helyiségbe bejutó fény mennyiségét. További előnyei közé tartozik a tartósság, a klasszikus stílus és a könnyű karbantartás. Megfelelő karbantartás mellett hosszú időn keresztül kiszolgálnak, és remekül mutatnak akár modern, akár hagyományos belső terek esetén.

A redőny tökéletes fényzárást tesz lehetővé, és évtizedeken át gondoskodik az árnyékolásról. Ráadásul ma már számos szín közül választhatsz, így egyáltalán nem muszáj a szokásos barna szín mellett maradni, ha a lakáshoz jobban illene például egy mohazöld vagy egy acélkék változat. A redőnyök egy beépített szúnyogháló segítségével emellett megoldást jelentenek az éjszakákat megkeserítő vérszívók elleni harcban is.

Játssz a fénnyel, a színekkel és a textúrákkal!

A természetes fénynek óriási hatása van a kényelmes otthon megteremtésében. A napfény melege nemcsak télen dobja fel a hangulatot, hanem egész évben hívogatóvá teszi az otthonodat, természetesen a fentebb említett árnyékolástechnikai megoldások alkalmazása mellett.

  • Érdemes hangulatos, meleg LED-es égőket használni, ha szeretnéd fokozni a komfortérzetet. Cseréld ki a lámpatestekben lévő izzókat meleg vagy sárga LED-izzókra, amelyek nem tartalmaznak élénk fehér vagy kék árnyalatokat, és máris nagy lépést tehetsz a meghitt otthon felé.
  • A világos, élénk falfesték bármilyen helyiséget barátságosabbá varázsol. A sötét színek ezzel szemben összehúzzák a teret és komoran hatnak.
  • Keress néhány szép, minőségi takarót, amely illik a nappaliba és a hálószobába. Egy puha takaró a nappali kanapéján az otthonosság érzetét kelti, csakúgy, mint a meleg, vastag szőnyegek és a mindenféle textúrájú párnák, amelyekkel bátran kísérletezhetsz az évszaknak megfelelően változtatva a színeket és az anyagokat.

Adj hozzá valami zöldet a térhez!

A növények, virágok, gyümölcsök és zöldségek rengeteg életet visznek a térbe. A konyhát és az étkezőt remekül feldobja egy friss gyümölcsökből, zöldségekből komponált tál, míg a nappalit könnyen gondozható növényekkel változtathatod minidzsungellé, amely közelebb visz a természethez és a hangulatodra is jó hatással lesz.

Tudtad, hogy a szobanövények az egészségedre is jó hatással vannak?

  • Növelik az oxigénszintet.
  • Csökkentik a por mennyiségét a lakásban.
  • Természetes módon emelik a páratartalmat.

Láthatod, néhány egyszerű ötlettel könnyedén meghittebbé varázsolhatod lakóteredet. Úgy érzed, segítségre van szükséged a megfelelő árnyékolástechnikai eszközök kiválasztásában? Az Árnyékbolt.hu beltéri és kültéri árnyékolók széles választékával áll rendelkezésedre, így kérdés esetén is bizalommal fordulhatsz hozzájuk!

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top