Otthonok és Kertek

Nyáron előtető, télen télikert

Megfelelő kialakítás mellett a kertes házak adottságait télen-nyáron ki lehet használni, így minden évszak maximálisan kiélvezhető! Hogyan?  Egy kis tervezéssel élvezze a kert adta luxust!

Hiába van szép teraszunk, ha ki vagyunk téve az időjárás szeszélyének. Nyáron sokszor elviselhetetlen a forróság, de annak sem örülünk, ha éppen egy kerti mulattságot a zápor miatt kell hamarabb befejezni. Az előtető kényelmes megoldást jelent a problémára, hiszen így egész évben használható lesz a terasz. A tető véd a káros sugarakkal szemben, azonban levegős és világos marad.

Az előtető kiválóan alkalmas teraszok, erkélyek, autóbeállók fedésére. Egyedi gyártása miatt szinte bárhova felszerelhető. Íves, lekerekített elő tető gyártására is van lehetőség, így az íves teraszok, erkélyek fedése sem jelent problémát.

Természetesen a cég előnyben részesíti a jóval tartósabb alumínium szerkezet használatát környzetkímélő tulajdonsága miatt. A tető anyaga a felhasználás területétől is függ, teraszra azok a polikarbonátok javasoltak, amik a hő egy részét elnyelik, így az alatta lévő tér kevésbé melegszik.

A kihasználatlan teraszokra is van megoldás. Nem érdemes mindenáron a befedésen gondolkodni, ha amúgy sem töltenének több időt alatta. A meglévő teraszt téli kertté alakítani rendkívül jó lehetőség arra, hogy megnövelje a lakóteret, de mégis a háztól teljesen külön létezzen. Ebben a kis szegletben az ember akár közelebb kerülhet a természethez, de mégis egy zárt, védett helyről élvezheti a kert nyugalmát.

Felhasználása sokrétű, valaki kis tévé szobát alakít ki benne, esetleg kávézósaroknak használja, szintén más a virágokat telelteti télen sőt olyan is van, aki nyári konyháját álmodta oda. A téli kert a ház esztétikus, különleges része, egy “sarok”, ami kiválóan alkalmas az elvonulásra. Külföldön régóta népszerű a téli kert, itthon a módosabb családok engedhették meg maguknak. Szerencsére a divat és a szemlélet is változott, manapság egyre többen szeretnék, ha otthonuk ezzel az esztétikus szeglettel bővülne.

www.elo-teto.com

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top