Otthonok és Kertek

Okosan építkezni…

Életünk egyik alapvető fontosságú tényezője, hogy lakóhellyel rendelkezzünk már születésünk pillanatától. Miközben cseperedünk, majd felnövünk, sokszor álmodozunk és képzeljük el milyen életet is szeretnénk majd élni, milyen legyen jövőbeni otthonunk és a környezet mely körülvesz bennünket.

A tökéletes otthon természetesen mindenkinek mást és mást jelent, azonban abban mégis van közöttünk egyezőség, hogy legtöbbünk egy jól és megbízhatóan felépített, kényelmes és egyedi otthont szeretne magáénak tudni.
Egyéni terveinkhez és lehetőségeinkhez mérten dönthetünk ingatlan vásárlása vagy építtetése mellett egyaránt. Amennyiben az építést választjuk, valószínűleg előre nem is sejtjük, mekkora feladat áll majd előttünk. De honnan is tudhatnánk, hisz minden bizonnyal nem ez a szakterületünk. Így elkezdünk keresni szakembereket, többek között kőművest, villanyszerelőt, ácsot, gépészt, festőt, burkolót és még sorolhatnánk. Kiválasztjuk a számunkra megfelelőnek véltet, megpróbáljuk kiosztani nekik a feladatokat, összehangolni a munkájukat, folyamatosan ellenőrizni a teljesítményüket és megválaszolni a felmerülő szakmai kérdéseket és azokban érdemi döntéseket hozni. Vagy időt, energiát, rengeteg idegeskedést és akár számottevő költségeket megtakarítva választunk egy generálkivitelezőt, aki mindezeket a feladatokat leveszi a vállunkról.

Ez esetben biztosak lehetünk abban is, hogy profi és ellenőrzött minőséget kapunk, melyet a generálkivitelező kötelező felelősségbiztosítása és a kötelezően alkalmazandó felelős műszaki vezető megléte garantál számunkra. Amellett, hogy korrekt garanciát kapunk, általában sokkal gyorsabban el is készül a házunk, hiszen nincsenek nagy szünetek a különböző szakipari munkák között. Nagyon nagy előnye a generálkivitelezővel történő együttműködésnek, hogy nem kell az építkezés időtartama alatt, ami lehet akár 7-8 hónap is, nekünk vagy egy családtagunknak egy főállással megegyező plusz munkamennyiséget vállalnia. Továbbá a generálkivitelező tudja, hogy hol lehet költségeket megtakarítani, hol lehet a lehető leghatékonyabbnak lenni.

Például rendelkezhet saját raktárkonténerrel, zsaluzattal, állvánnyal, melyeknek a bérleti díja, ha nekünk kellene megoldani több százezer vagy akár milliós tétel is lehetne. Ellenben egy sima építkezéssel, a generálkivitelezőknél nem fordulhatnak elő akár több hónapos állásidők, nem lehetnek eltérések a rossz technológiai sorrend, a nem megfelelő ellenőrzés miatt, a nem jól kiszámolt anyagmennyiségekben és anyagárakban, mert ezeket egy szakember azonnal észreveszi. Nem utolsó sorban pedig generálkivitelező alkalmazásával kiszűrhetünk olyan esetlegesen felmerülő akadályozó tényezőket is, mint a szakemberek elérhetetlensége, az általuk párhuzamosan máshol is vállalt munkavégzés miatti időbeni csúszás, a nehezen érvényesíthető garanciális kötelezettségek.

Mindent összevetve, ha nem szeretnénk feleslegesen idegeskedni és felőrlődni az építkezés folyamán, döntsünk okosan, válasszunk egy generálkivitelezőt, majd költözzünk be boldogan álmaink házába és élvezzük az új otthonunk minden kényelmét!

főoldal

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top