Otthonok és Kertek

Őszi hangulat a teraszon lakberendezői szemmel

Legyen szó kicsi vagy nagyobb teraszról, erkélyről őszi évszakba is nagyszerű helyiség/ tér lehet otthonunkban.

Ilyen csodás őszi időjárásban a terasz még a családi, baráti élettér része tud lenni. Hogy otthonunk stílusát és kényelmét tökéletesen megjelenítsük a következőkre érdemes oda figyelni teraszunk kialakításánál.

Egyik legfontosabb a stílus meghatározása. Otthonunk belső tereinek stílusát is tükrözheti, ami lehet akár Letisztult minimalizmus, aminek a fő jellemzői egyszerű vonalak, domináns színek a fekete, fehér és a szürke valamint az egyszerűségre és a praktikusságra törekszik

.

De ha hozzánk közelebb áll a környezet tudatosság, akkor az újrahasznosított és természetes anyagok, mint például a fa, kő vagy rattan használatával és sok zöld növénnyel egy kis relaxációs oázist érhetünk el. Ez a stílus a naturális stílus, ami nagyon egyszerű, de angolkert hatást érhetünk el vele.

Válaszuk bármelyik hozzánk közel álló stílust teraszunkra. Terasz kialakításánál akár csak otthonunk belő kialakításánál itt is fontos, oda figyelni a tájolásra, árnyékolás szempontjából, erre a célra a pergola remek választás tud lenni. Valamint a világítás, hangulatvilágítás is nagyon fontos.

A teraszon a privát szféra megteremtéshez használhatunk, egyszerű könnyed fényáteresztő függöny, kültéri függöny kiváló lehet. Vagy különböző magasságú magas ágyások, kaspók és oda illő növények használatával is kiválóan kialakítható. Ha igazán zöld falat szeretnénk, akkor erre a célra tökéletes a Spalier ami akár örökzöld növényekből is készülhet, kiváló térelválasztó és remek kerítés helyettesítő is lehet egyben.

dominoflowerbox.com- Domino absolute Skyline
dominoflowerbox.com- Domino absolute Skyline

Terasz kialakításánál minden képen figyeljünk oda, hogy ne legyen túlzsúfolt, különböző méretű és stílusú bútorokkal berendezve. Tervezés nélkül vásárolt, összhang nélküli bútorok, berendezések vagy kaspók csoportulása nem túl szerencsés. Ezért célszerű egy adott stílusban és anyagban megfelelő kaspókat akár különböző méretben beszerezni. Valamint praktikus egy kültéri tároló is, amibe a kültéri párnákat esetleg takarókat eltudjuk tenni ha, nincs használatban éppen.

A kültéri bútoroknál most új teret hódítanak a kültéri ülőgarníturák, kanapék. Ami olyan mintha a nappalinkból hoztuk volna ki a teraszra. De ezeknek az anyaga teljes mértékben időjárás álló, ugyan akkor egy őszi napon, puha kanapén egy takaróval és egy forró teával élvezhetjük az őszi időjárást.

SpaTrend – SPALOUNGE NADI ülőgarnitúra

Kép forrás: Pinterest

Takácsné Présel Nikolett- PN Interior Design – www.pndesign-interior.com 

nikolett.presel@gmail.com

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top