Otthonok és Kertek

Ötletek nappali-konyha párosítással

Konyha nappalival, vagy más módon nappali, konyhával egybenyitva.. egy gyakori belsőépítészeti megoldás.

Érvek és ellenérvek:

A kombinációban két szoba van egy területen, amelynek vannak előnyei és hátrányai is. Akiknél bevált ez az elrendezés, ők azt állítják, hogy ez egy nagyszerű módja annak, hogy extra helyet kapjunk a lakásban, különösen akkor, ha az nem túl nagy. Az ellenzők viszont azt állítják, hogy a nappali és konyha egybenyitásával elveszíti vendégszerető természetét, mivel nem csak hangok jönnek a konyhából, hanem a főtt ételek illata is.

A tulajdonosok dolga eldönteni hogy melyik megoldást választják, az elrendezés alapján viszont nagyobb előnyökkel jár ahol egybe van nyitva a két tér.

Ha mégsem szeretnénk teljesen az egybenyitást, hatékony megoldás lehet például egy tolóajtó falba rejtése, ezzel kiköszöbölhetőek az illatok és a gépek hangjai, viszont látványos dekoráció.

Hogyan lehet elválasztani a konyhát a nappalitól?

A leggyakoribb megoldás, hogy a bútorokat térelválasztó jelleggel állítják be, hogy a két zóna szétválasztása egyértelmű legyen. Ilyen hatást érhetünk el a kőlapok és padlózat határvonalainak kijelölésével is.

A konyhaszigetek építése is elterjedt és hatékony megoldást jelent, vagy például a kanapé elhelyezése mint határoló szempont. Vannak azonban olyan megoldások, amelyek segítéségével külön kezelhetjük a nappalit és konyhát, amennyiben igény van rá. Ezek a lehetőségek akár a tolóajtó, harmonikaajtó, melyek zárt állapotban dekorációként is szolgálhatnak.

A modern stílusú konyháknál azonban nem feltétlenül kell minden konyhai eszközt elrejteni, mivel az a bútor részét képezi.

Mivel a tér funkcionális, elsősorban a tervezéstől, szervezéstől függ hogyan is alakítjuk ki. Egy dolog biztos – a nyitott tér elősegíti a családi- és társas életet.

Forrás: Weranda

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top