Otthonok és Kertek

Padlófűtés- talpalatnyi meleg az egész házban

Nincs is finomabb érzés annál, amikor átfázott lábbal a kellemes hőmérsékletű padlóra léphetünk, vagy kicsoszogunk a reggeli kávéért, és bár a konyha még hűvös, de lábunkat a kő már finoman melegíti. A harmadik generációs fűtőfólia a padlófűtés legjobban kifejlesztett és legtrendibb verziója. Tudj meg többet a korszerű fűtőrendszerről, és ha megtetszett,  próbáld ki az ingyenes termékmintát.

Sokszor a fűtés megtervezése, vagy korszerűsítése okozza a legnagyobb dilemmát az épülő házaknál.  Aki megismeri az infrafűtés előnyeit, garantáltan nem akar mást helyette. Kivitelezése gyors, egyszerű és költséghatékony. Nem kellenek radiátorok, amik csak a helyet foglalják, azon sem kell idegeskedni, hogy csövek fogják behálózni a házat, mint a régi padlófűtés idején. A számlák miatt sem kell aggódni, hiszen napelemes házaknál a fűtés gyakorlatilag ingyenes, hagyományos elszámolás esetén is költégcsökkenés tapasztalható.  Az infrafűtés nem csak az új, de a régebbi házaknál is kiváló választás intelligens tulajdonságainak köszönhetően. Gyakorlatilag ezeket végiggondolva nincs is olyan tér, szoba, ahol nem az infrafűtést választanánk. Mik is ezek a lényeges tulajdonságok? 

Spóroljon fűtőfóliával!

A hagyományos fűtés a lakásban lévő levegőt melegíti fel, ami lassan, felfelé szállva fűti fel a szobát. Ezzel szemben az infra hőt sugároz, a burkolaton áthatolva egyből melegít, annak ellenére, hogy a hőmérséklet  még viszonylag alacsony. Infrafűtés nem csak padló burkolatba helyezhető el, hanem falba, vagy a mennyezetre is. Az infrapanel csak azt fűti, amire éppen sugároz. Ezzel szemben a fűtőfólia, sokkal keskenyebb, bárhova elhelyezhető, így folyamatosan, egységesen fűti fel a teret és tárolja a hőt, ezáltal működés közben is „spórol”. Sokan kifejezetten nehezen viselik, ha lakásuk túl meleg. A fűtött padló megadja a test számára kellemes hőérzetet, így nem szükséges trópusi meleget varázsolni. Hatalmas előnye, hogy minden padlóburkolattal kompatibilis, a rétegeket az előre egyeztetett burkolat alapján állítják össze. Nem emeli meg kifejezetten a szintet, ezért nem kell mélyebb padlót kialakítani. Más padlófűtéssel szemben beszerelése könnyebb, és még az ára is kedvezőbb. 

Megállítja a penészesedést

Rengetegen küzdenek penészedő, vagy vizesedő falakkal, az infrafűtés mellett nagyon kicsi az esély ennek kialakulására, hiszen a falakat is melegen tartja, ezáltal a benne lévő vizet kiszárítja. Kiválóan alkalmas teraszok burkolata alá mivel meghosszabbítja  a használati időt. Ősszel, vagy tavasszal, amikor még hűvösebb van, kellemes hőérzetet biztosít. Ráadásul állandó nulla fok körül tartásával télen sem fagy fel a kinti burkolat. 

Az infra élettani előnyei

Az infra számos jó tulajdonsága már a gyógyításból ismert, aminek egy része természetesen a fűtőfólián keresztül is érvényesül. Az infra kifejezetten antibakteriális, nem kavarja a port, vagyis allergiásoknál sem okoz problémát.  Kisgyermekes családoknak, kúszó- mászó gyermekeknek kifejezetten ideális megoldás. Nem szárítja, sokkal inkább frissíti a levegőt, így búcsút mondhatunk a téli bőrszárazságnak. A levegő minőségét javítja, így a benti kisállatok szagát is jobban elveszi. A szobanövények is hálásabbak, az infra hatására erőteljesebben, jobban fejlődnek.

Újgenerációs padlófűtés

Korábban sokan azért nem választottak elektromos padlófűtést, mert tartottak a káros sugárzásoktól. A fóliás fűtésnél ez az érték minimális Ha padlófűtésről beszélünk, mindenképpen a harmadik generációs fűtőfóliára gondoljunk, ami már intelligens tulajdonságokkal is rendelkezik. Míg korábban figyelni kellett arra, hol érintkezik a felület bútorral, szőnyeggel, addig ez a rendszer már teljesen biztonságos, sőt önszabályzó. Fürdőszobában, konyhában is használható. 

Ha valaki meglévő házát szeretné korszerűsíteni, de nem akarja feltörni a burkolatot, számára a fűtőszőnyeg a legideálisabb megoldás. Telepítésük egyszerű, szinte azonnal beüzemeltethető.  A szoba termosztát segítségével szabályozható, irányítható, így ha nincs rá szükség, egy gombnyomással kikapcsolható. Ha nem biztos benne, Önnek melyik a legideálisabb megoldás, hívjon bennünket és szakértő kollégáink segítségével kiválaszthatja a legideálisabb fűtőrendszert.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top