Otthonok és Kertek

PARK STREET HOUSE – A MEGTESTESÜLT NYUGALOM

London egyik legelőkelőbb negyedében, Mayfairben található a párizsi ihletésű tetőtéri luxusapartman. A londoni székhelyű díjnyertes cég natúr színekkel és természetes anyagokkal ezúttal kellemes és megnyugtató hangulatú otthont alkotott.

A világszerte luxus belsőépítészeti projektekre szakosodott Rebecca James tervező stúdiójának munkáját dicséri a londoni Mayfair városnegyedben található tetőtéri lakás.

A projekt egyediségét a tervezés során alkalmazott holisztikus megközelítés biztosítja, ezáltal minden szempontból megfelel ügyfelei vágyainak. Az inspirációt a múltból és a jelenből merítették, ezek összhangjával született meg ez a natúr színekkel és exkluzív/minőségi anyagokkal komponált otthon.

A teljes körű felújítás során a gondos tervezésnek köszönhetően a 25 éve érintetlenül álló poros-dohos padlástérből tetőtéri luxusapartman született. Az eredetileg sötét helyiségeket, a nehéz, komor bútorokat és drapériákat a tervező nyitott, tágas és világos terekkel, modern anyagokkal és berendezésekkel váltotta fel. A színvilág a párizsi hangulatot idézi, ami legfőbb inspirációul szolgált Rebecca számára. A cél a megbízó kérésének megfelelőn egy nőies, korszerű és időtálló családi apartman megalkotása.

A natúr színek, a pasztell, a világos árnyalatok, valamint a modern századközepi bútorok és kiegészítők nemesen egyszerű eleganciát és harmóniát teremtenek a belső terekben.

Rebecca mindenhol minőségi anyagokat használ: márvány, arany és selyem. A színvilág és a bútorok száma is minimális. Az egyes bútordarabok, de a kiegészítők is neves francia cégek, kézművesek alkotásai. A hangsúly a minőségen és nem a mennyiségen van. Rendkívül szűk palettából dolgozik, ennek ellenére a londoni otthon mégsem lett unalmas, hanem lágy, üde és friss.

TÁRSALGÓ

Semleges tónusokkal és kortárs bútorok eklektikus keverékével a londoni lakás társalgójában a beszélgetésről nem vonja el semmi a figyelmet.

ÉTKEZŐ

Nemes anyagokkal komponált az étkező. A világos tölgyfa padló, a márvány asztallap, a puha drapériák és a fém arany kombinációval a fenségesség érzését adja.

HÁLÓSZOBA

Csendes olvasósarok a hálóban. A világos színűre festett gerendák és redőnyös ablakok hampstonsi hangulatot adnak a szobának. A párizsi kerámia asztali lámpához és a 1940-as évek Gustav Bengtsson karosszékéhez jól illik a bronz lerakóasztalka.

GYEREKSZOBA

A Nobilis Paris termékeivel, semleges tónusokkal, réz kiegészítőkkel a berendezés sikkes és légies.

A lakás összes helyiségét egységesen chevron, francia halszálkában lerakott világos tölgyfa padló borítja.

A világítást szolid mennyezeti beépített spotokkal oldották meg, a fali lámpákkal a hangulatot erősíti.

A konyha és fürdők padlóját és falát márvánnyal burkolták. A drága márványburkolatok hidegségét a természetes anyagokkal tették barátságosabbá, a natúr árnyalatokkal pedig a nyugalom érzetét teremették meg. A falak és a plafon fehérre festett, csak egy-egy falszakaszt borít tapéta. A mintája ennek is rendkívül visszafogott, belesimul az összképbe. A nappali és a hálók padlójára nagy méretű, cseppet sem hivalkodó szőnyeget tettek.

A nappali, a konyha, és az étkező, valamint a háló és a gyerekszoba berendezése is nemesen egyszerű, letisztult.

A hálószobában a tervező igazi hamptonsi hangulatot teremtett: a fehérre festett gerendákkal és redőnyös ablakokkal. Az eleganciát pedig a finom részletek biztosítják: rézbetétek és a bőrfogantyúk.

A gyerekszoba emeletes ágyaival és a fiókos lépcsővel kiváló térbeli tervezésről árulkodik.

A gardróbhelyiség finom részletei teszik igazán nőiessé a berendezést. Az ajtók és fiókok kézzel készített, virágos fogantyúkkal díszítettek, a bútorfrontokat Jim Thompson tapéta borítja.

A fürdőben Verde Panama márványlapokat alkalmazott, csak a legszükségesebb falfelületeken használt burkolatot: a mosdó és a zuhany hátfalán. A falakat nagy méretű táblákkal borította. A padló igazán izgalmas: egyedülálló módon a hatszögletű lapokat háromsoros mozaikkal körbezárva alkotta meg.

A tető hajlássíkot kreatív polcozással használta ki. A fényezett nikkelkiegészítők: fogantyúkkal, csaptelepekkel szolidan illeszkednek a miliőbe.

Rebecca ezúttal kiváló munkát végzett: tökéletesen ötvözte a földrajzilag is távoli stílusokat, és megvalósult a megrendelő kérése is. Az egész lakás nemesen egyszerű, finoman nőies, letisztult, natúr és organikus. A világos és tágas terekhez, semleges alapokhoz a francia sikk és elegancia eszközeit használta: márványt és arany kiegészítőket. A lágy, krémes és világos belső terek pedig a frissesség és a tágasság érzetét kínálják. Ettől a hamptonsi parti hangulattól nyugodtnak érzi magát az ember attól a pillanattól kezdve, ahogy belép ide.

TERASZ

A terasz stílusa eltér a bent látottaktól. A tömörfa padlóhoz színes, bohém stílusú berendezést párosított, hozzáigazítva a stílusát a külső környezethez. A tetőtéri terasz intimitása a térdfal által biztosított, de a városi táj szemlélését is lehetővé teszi.

Tervező: Rebecca James

Ez a lakásbemutató megjelent az Otthonok és Kertek Magazin 2021 február-márciusi lapszámában!

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top