Otthonok és Kertek

Prémium lamellák különleges falburkolat, -vagy térelválasztóként

Annak, aki nem elégszik meg a szokványos, hétköznapi dizájnnal, és szívesebben választana új, izgalmas felfelütet lakásába, feltétlenül látnia kell a premiumlamellak.hu új kollekcióját.

 

Hol van az az idő, amikor elegendő volt kitalálni a falszínt, esetleg a tapétát? Szerencsére a piac rengeteg újdonsággal bővült, és hazánkban is elérhetővé váltak olyan termékek, amikkel korábban csak külföldi lakberendezési magazinokban találkoztunk. Az elmúlt évtizedekben szinte berobbantak olyan anyagok, olyan textúrák, amikre korábban burkolatként nem is gondoltak. De nem csak az anyagok változtak, vagy újultak meg, hanem a felhasználhatóságuk is. A legtermészetközelibb anyagok, amit még mindig szívesen használnak a fa és a kő. A kőburkolat nagyon stílusos, azonban hideg a fa ezzel szemben melegséget sugároz. Burkolatként eddig leginkább lambériaként ismertük, ezért igazán nagy meglepetés, hogy lamellaként milyen sokféleképpen alkalmazható.

 

A lamella gyakorlatilag 3D-ben elhelyezett fa elemekből áll. Ezeknek a kombinációja és elrendezése teljes mértékben a vevő elképzelései szerint készül. Kitöltheti a teljes falfelületet, vagy elhelyezhetőek különböző hosszúságú és színű elemek dekorációként is, a fal felületének kisebb részére. A modern megoldások kedvelői nagyon látványos hatást érnek el a fal és a lamella kombinációjával. A lamella tehát önmagában is lehet dísz, de tovább kombinálható hangulati elemekkel, mint például fénysávval, vagy egyéb dekor kiegészítőkkel.

A lamella nem csak falfelületre helyezhető, hanem térelválasztóként is kiválóan funkcionál, olyan terekben, ahol nem különálló helységeket szeretnének, hanem azt, hogy a terek finom elválasztását szolgálja. Ez lehet egy “fal” a háló és a fürdőhelység között, lépcsőfeljárónál, hogy leesésbiztossá váljon, ugyanakkor mégis különlegesebb legyen, de lehet az amerikai konyha része is, ha az a cél, hogy érzékelhetően elkülönüljön a nappalitól. Kisebb lakásokba is bátran ajánlott, hiszen amíg a fal összenyomja a teret, addig a lamella inkább modern hatást kölcsönöz.  A többféle természetes faszín mellett márvány erezettel is választható.

 

Burkolatként egyre népszerűbb a fali panelek elhelyezése, amire szintén számos megoldás létezik. Ha a természetesség híve érdemes parafa paneleken gondolkodnia, aki viszont különleges hangulatra és színekre vágyik a kárpitozott burkolatok között válogathat.

A lego burkolat esetén rendkívül jól kombinálhatóak a színek és alakzatok, igazán egyedi kombináció állítható össze.

www.premiumlamellak.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top