Otthonok és Kertek

Provance-i hangulat Piliscsabán

Beszéljünk egy történelemmel rendelkező házról. Ez a parasztház két toronyból áll, amelyek a 16. századból származnak, és a főépület a 17. században épült. Érdekes tény: a tornyok egykor őrtornyként szolgáltak egy közeli kastélyhoz, hogy figyeljenek a tengerből érkező kalózokra.

Az ősfákkal körülvett, 4310 négyzetméteres kertben megbúvó háromszintes, 1995-ben épült családi ház hasznos területe 400 négyzetméter. A nagyobbik házrészben található egy hatalmas nappali kandallóval, a hozzátartozó amerikai konyha ebédlővel, öt hálószoba, egy dolgozószoba, 3 fürdőszoba, 3 WC, tornaterem, zuhanyzó, szauna, kazánház és egy nagyméretű, 55 négyzetméteres fedett terasz, lélegzetelállító panorámával. A házban kialakítottak egy külön bejáratú, 58 négyzetméteres garzont is.És most nézzük a belső tereket: a mediterrán hangulat, a provanszias épület külseje sok mindent meghatározott a külső- és belső terek kialakításában.

A színek és burkolatok választása is ezt a célt szolgálta, így a stílusra jellemző kőburkolatokat, illetve a falak festését ezen céloknak rendelték alá – mind a ház külsején, mind a beltérben.

A 2007-ben teljesen felújított ingatlanba belépve tágas tér fogad, amit az egységesen burkolt padlócsempe is erősít. A terrakotta színt a konyhában zölddel, a nappali részben vöröses festéssel tették meg hangsúlyosabbá.  A konyhában közvetlenül a fal mellé helyezték el a bútort, így egy méretes tér maradt előtte, amely alkalmas akár a családi összejövetelekhez, házibulikhoz, partikhoz.A nappali rész a társalgó szekcióval igazán barátságos. A falak mosott-vörös festésére rímel az ülőbútorok kárpitválasztása. Tipikus provanszi-kockás, kényelmes, süppedős, tágas. Kiváló hely beszélgetésre, vagy csak egyszerűen „elterülni” a három kanapé bármelyikén.

A házat körülvevő kert igazán pazar. Dús bokros, fás sarkok, és egy a Margit-szigeti aranyhalas tóra emlékeztető kültéri vízfelület teszi pihentetővé és egyben szinte láthatatlanná a tájba illesztett mediterrán színezésű épületet.S hogy milyen extrák tartoznak még a házhoz? A telken egy különálló, 200 négyzetméteres, terméskő burkolatú wellness központ is van, a hozzátartozó 152 négyzetméteres terasszal és 10 fős Makovecz-típusú, masszív farönk szaletlivel. Ebben egy 12X5 méteres feszített víztükrű úszómedence, és egy hatszemélyes Jacuzzi pezsgőfürdőkád található, automatizált gépészettel, fűtéssel és levegőkezeléssel.A telken található egy nagyobb, 40 négyzetméteres, és egy kisebb dísztó is vízesésekkel, sütögető, játszótér. A kertből közvetlenül élvezhető a csodás panoráma, ami megnyugtató, frissítő, felüdülést és kikapcsolódást tartogat leendő tulajdonosának…Infó: +3630 9506 710
 

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top