Otthonok és Kertek

Rádióvezérléses technológia

Melyik a legbiztonságosabb rádióvezérléses technológia az otthonunk számára?
– A    bemutatja –

20 évvel ezelőtt még szenzációs technológiának számított, hogy nem kell végre a zuhogó esőben kiszállni az autónkból ahhoz, hogy kinyissuk a kertkaput vagy a garázskaput.

Ma már a legfejlettebb vezérléseknél egy gombnyomásra nem csak nyílik…hanem otthonunk bejárati ajtaját, világítását, garázs- és kertkapuját, redőnyeit, riasztó berendezését, napellenzőjét, locsoló berendezését, szauna- és medencevezérlését távirányítással, vagy a mobilkészülékünkön keresztül is kényelmesen irányíthatjuk. Vagyis gyakorlatilag szinte mindent, ami bent a házban és a házunk táján elektromossággal működik. Létezik olyan olyan kimagaslóan biztonságos rádiótechnológia (Somloq), amivel természetes hogy a lakásriasztót is gombnyomásra ki- illetve bekapcsolhatjuk tetszés szerint.

A technológiák fejlődésének köszönhetően ma már nem luxus a kényelmünket és biztonságunkat segítő, az épületautomatizálás kategóriájába tartozó eszközök és rendszerek alkalmazása mindennapjaink során.
Ha már benn vagyunk otthonunkban, akkor sem kell lemondanunk a technika nyújtotta kényelemről. Ez akkor roppant előnyös például, ha a magasan lévő vagy emeleti redőnyöket lentről mozgatni szeretnénk. Vagy, a meterológiai előrejelzés dacára mégis tűz a nap, ezért kihúznánk a napellenzőnket, esetleg a medencevíz keringetését vagy fűtését szeretnénk távolról bekapcsolni. Szerencsére már minderre létezik megoldás, sőt vannak speciális kapcsolók, melyeknél egy gomb egyszerre több funkciót is elláthat. Ez létezik 2, 3, 4 illetve akár 12 nyomógombos, vagy több 100 csatornás változatban is.

Távollétünkben mobiltelefonon keresztül a kapuban álló látogatónknak szükség esetén kaput, ajtót nyithatunk, távolról engedélyezhetünk új- vagy letilthatunk régi felhasználókat a bejutáshoz.
Nem mindegy azonban, hogy mindezeket az előnyöket könnyen lehallgatható, egyszerű technológiával kivitelezzük, vagy pedig olyan speciális rádiórendszerrel élvezzük amely maximális biztonságot nyújt a számunkra.

Itt kezdődik a   titka.

A 40 éve a piacon lévő professzionális távvezérléseket és hajtóműveket gyártó német vállalat eddig főként szakmai berkekben vívta ki világszerte a szakemberek elismerését.
Most már az Ön otthonának is szerves részei lehetnek a precizitásáról és biztonságáról régóta híres SOMMER cég piacvezető technológiai megoldásai.
A legtöbb kapunyitó sajnos csak vevővel, a hozzá programozott távirányító pedig csak adóval rendelkezik, és egyszerűen, egy fix azonosító kód megadásával és felismerésével nyílik a kapu. Sajnos ez játszi könnyedséggel lehallgatható.
A biztonságosabb rendszerek már több beprogramozott kódot használnak és ugrókód biztosítja, hogy nehezebb legyen a lehallgatás. A véges számú kódok, amik ismétlődhetnek, és az algoritmus azonban biztonsági rést jelent még itt is.
A biztonságtechnikai „evolúció” csúcsán elhelyezkedő új SOMMER távirányítók adóval és vevővel is egyaránt el vannak látva, ezáltal egy intelligens és többszintű, kétirányú kommunikáció zajlik.
A SOMMER egyedülálló fejlesztése a Somloq ugrókódos rendszer: megakadályozza a kód feltörését, illetve lehallgatását.
A SOMMER Somloq kódja több különálló részből áll, akár egy VPN azonosító rendszer. A kód első része beazonosításra szolgál, ezt a távirányító életében csak egyetlenegy alkalommal generált, egyedi kódrész követi, majd a harmadik kódrész egy titkosított utalást tartalmaz. Hatótávolsága az ún. „Hop” funkciójának köszönhetően (2 jeltovábbitó vevővel), akár 300 méterre is elhat. További kényelmi funkciói: kapuállapot jelzés és automatikus kód ismétlés.

Miért kedvelik a -t felhasználók?

Mert a SOMMER a végfelhasználók mindennapi problémaira gondolva fejleszti ki termékeit, pl. hajtóműveinél a gyakran felmerülő speciális beépítési helyzetekre (szárnyaskapunál túl keskeny oszlop, modern garázsnál kifutó falak, tolókapunál hiányzó beton alap, vagy éppen oszlopba rejthető hajtómű).
A SOMMER csúcskategóriás termékeit a vevő által választott SOMMER Márkakereskedőnél vásárolva biztos lehet abban, hogy szakértő szereli be. A SOMMER termékek rendkívül megbízhatóan, hibamentesen, csendesen, intelligensen működnek, német garanciával.

Miért szeretnek a kivitelezők dolgozni a  -rel?


A SOMMER termékek mindegyikénél, még a teljes házautomatizálási rendszernél is egyszerű az át- illetve beszerelés. A gyártás minőség-ellenőrzés rendkívül szigorú, a SOMMER 5 év garanciát vállal termékeire, az alkatrészellátás pedig világszerte megoldott, így Magyarországon is. Letisztult üzletpolitikájának köszönhetően áttekinthetőek a beszerzési árak és a kedvezmények, a márka fix kereskedelmi hálózatán keresztül értékesíthető.
A SOMMER Magyarországi képviselet Márkakereskedőit itt találja:  https://sommer.hu/

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top