Otthonok és Kertek

Redőny vásárlási tanácsok: ne csak az ár legyen a szempont

A jó minőségű redőny akár évtizedekre is megoldja otthonunk árnyékolását, de ennél sokkal többet is tud. Szuper hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, óv a betolakodóktól is, nem beszélve az extra funkciók nyújtotta kényelmi szempontokról. De mi mindent érdemes figyelembe venni, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk ebből a remek árnyékolóból?

Az alumínium redőny a legjobb választás

A műanyag redőnyök a legelterjedtebbek, de valóban jól járunk velük? Amennyiben csak ideiglenesen, esetleg albérletbe szeretnénk redőnyt, akkor talán igen. Aki hosszú távra tervez, annak azonban egyáltalán nem jó választás. Pár év alatt még az UV-sugárzás ellen kezelt műanyagból is kiégnek az UV-stabilizáló anyagok, és a redőny rideggé válik, formáját veszti és kifakul.

Az alumínium redőny minden fontos alkatrésze alumíniumból készül. Ennek köszönhetően az élettartama 20-30 év, nem beszélve az egyéb előnyökről. Az alumínium redőny jobb zaj- és hőszigetelő, ugyanakkor feltolásgátló mechanizmusa kiválóan véd a betörőktől is. Az új okos otthon rendszerekbe pedig könnyebben integrálható.Bár az alumínium redőny ára elsőre soknak tűnhet, de érdemes egy kicsit számolni. Ha  igazán jó minőségű műanyag redőnyt választanánk, akkor már nem olyan nagy az árkülönbség,viszont az élettartam még ilyenkor is többszörös. Nem beszélve a megspórolt energiáról és az esetlegesen elkerült betöréstől… Mindezeket figyelembe véve kijelenthető, hogy az alumínium redőny hosszú távra egyértelműen jobb választás.

Kihagyhatatlan extrák
Az integrált szúnyogháló roló a redőnnyel együtt kerül felszerelésre, de külön sín van számára  kiépítve, így teljesen különállóan mozgatható. Minek bajlódni később extra rovarvédelemmel? A szúnyogháló rolós kombi redőnnyel két legyet ütünk egy csapásra. Szinte szó szerint.Egy modern redőny vásárlásakor pedig jobb, ha eszünkbe sem jut a gurtnis megoldás! Bár évtizedekig hű társa volt a redőnyeinknek, ma már ez a múlté! Sokkal kényelmesebb, és elérhető áron tudunk elektromotort vásárolni. Ha így teszünk, akkor inkább a távirányítós megoldást válasszuk, hiszen ez még egy szinttel megnöveli majd a kényelem érzetünket!Okosítsuk meg a redőnyt!

Manapság mindenünk okos: miért legyen másként a redőnynél? Ráadásul ez nem csak úri kényelmünket szolgálja, de egyéb, igazán okos dolgokra is használhatjuk! Az okos redőnyünk ugyanis érzékelőkkel van ellátva. Ha tárgy kerül a redőny útjába, vagy az ónos eső miatt lefagyott, megállítja a szerkezetet, így nem keletkezik kárunk. De ez csak a kezdet. Az okos redőny érzékeli ha vihar van, így leereszkedik, hogy megvédje az ablakainkat. Ha tűzriasztás van, azonnal nyit, hogy könnyebben el tudjuk hagyni az épületet. Riasztás esetén pedig szintén automatikusan zár. Ha pedig nyaralni megyünk, akkor a nap során fel és lehúzódik, amivel azt imitálja, hogy az épületben tartózkodunk. Hát nem fantasztikus?

Redőnyt csak szakértőtől!

Éppen a rengeteg funkció miatt érdemes olyan forgalmazótól vásárolnunk a redőnyt, ahol garantált a szakértelem és a jó minőség. Alumínium és alumínium redőny között is hatalmas különbségek lehetnek, nem beszélve az egyéb kiegészítőkről. Az Árnyékbolt 20 éves tapasztalattal rendelkezik, és az árnyékolástechnika minden területén széles termékválasztékkal és mély szaktudással áll ügyfelei rendelkezésre, gyártóként, nagykerként és kiskereskedőként egyaránt.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top