Otthonok és Kertek

Rio ház

Miután sok éven át Rio de Janeiro városi központjában élt a család, bensőséges visszavonulást szerettek volna, így építettek a Tijuca Nemzeti Park melletti ingatlanukon, ahol a könyveket, művészetet és különösen a természeti tájat élvezhetik.

Az elsődleges tervezési cél az volt, hogy a házat a lehető legkisebbre vegyék a trópusi dzsungel környezetében. Az 1500 négyzetláb hosszú ház az esőerdő lombkoronajába emelkedik – ideális rejtekhely a tulajdonospár számára, hogy visszavonuljanak a városi élet zavarától.A ház alapvetően acél- és üveg. Az otthon északi vége egy hálószobával rendelkezik, míg a déli végről a városra, a tengerre és a Rio híres Krisztus a Megváltó-szoborra nyílik kilátás. A földszinten egy árnyékolt veranda és kültéri konyhasarok lehetővé teszi a tulajdonosok számára, hogy élvezhessék a gyönyörű táj szépségét.A helyi építkezési technikákat felhasználták az egész területre, ideértve a deszkából kialakított falakat a brazil hagyomány szerint.

A padlók is brazil fából és festett betonból készültek, ez egy általános népi hagyomány. Festett, tengerészeti minőségű rozsdamentes acél szerkezet – az otthon elsődleges anyaga – ellenáll a nedves éghajlatnak, ahol a korrózió aggodalomra ad okot.A házat természetes szellőztetésre tervezték kézi elfordítható ablakokkal és behúzható ablakfalakkal, rovarvédővel. Ezek a napenergiával működő vízmelegítő rendszerrel lehetővé teszik a ház működését szakaszos áramkimaradások esetén.Forrás: HomeAdore

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top