Otthonok és Kertek

Robotfűnyíró újdonságok az AL-KO-tól

Az AL-KO 2019-ben új, nagyobb felületre szánt robotokkal egészíti ki az 500-as és 700-as típuscsaládokkal tavaly bevezetett új robotfűnyíró platformját (3. generáció). Az 1200-as és 2000-es típuscsalád gépei rendre 1200m2, illetve 2000m2-es maximális területteljesítménnyel bírnak. Mint minden egyéb AL-KO robotfűnyíró, természetesen ezek a gépek is teljesen automatikusan ápolják a kertet, miközben a konkurencián számos téren túl tesznek.

Az új robotok a megnövelt toleranciáknak köszönhetően különösen egyszerűen telepíthetők.

A Robolinho®-kat az egyszerű telepíthetőség mellett egyedülálló ötletek is jellemzik. Az AL-KO által gyártott összes robotfűnyíró egyedülálló duplakéses technológiával rendelkezik. A vágókés a tökéletes vágásképért, míg a tisztítókés a késház tisztán tartásáért felel. Az új típusok kései ezen felül még valamit tudnak: negyed annyi alkalommal kell élezni őket, mint a korábbi modellekét, mivel minden indulás alkalmával forgásirányt vált a késrendszer, illetve a kések maguk is elforgathatók. A Robolinho® robotfűnyírók a töltő állomásra oldal irányból a határoló kábellel párhuzamosan csatlakoznak, így – más robotoktól eltérően – nem tapossák ki bázis környékét, ráadásul az állomás lényegesen kisebb is az egyéb gyártoknál megszokottnál. A karcsú töltő oszlop alig észrevehető módon simul a kertbe.

Fokozatmentes és kényelmes a vágómagasság beállítása. A bázis egyszerűen levehető a talp részről a téli tárolás megkönnyítésére. A tökéletes nyomáspontú, intuitív kezelőfelületen könnyen, magától értetődően megy a gép programozása.  Természetesen ebben a kategóriában már magától értetődő az esőérzékelő. Az összes új típus bázis állomásán magtalálható egy „home” gomb is, mellyel ezek a típusok haza hívhatók. Ezen felül az új modellek mindegyike képes mellék terület nyírására is.

Az I variánsok Innogy® chippel szereltek, amivel okos otthonba integrálhatók. A chip és az egyéb szükséges perifériák utólag is megvásárolhatók, így a robotok utólag is okosíthatók. Az AL-KO inTOUCH APP telepítése után okos telefonnal irányíthatjuk, programozhatjuk a robotot. Az AL-KO inTOUCH jelenleg az egyetlen nyílt IoT rendszer a kerti gépek területén, melynek segítségével nem csak AL-KO gépek, de egyéb eszközök interaktív vezérlése válik lehetővé. Egy példa: az AL-KO robot paraméterezhető úgy, hogy a kerti mozgásérzékelők jelére leálljon,  ha a kertben mozgás van – pl. gyerekek játszanak.

Élvezze a szabadidőt, míg az új Robolinho®  robot fűnyírója hatékonyan levágja a füvet.


További információk: www.al-ko.com/kert

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top