Otthonok és Kertek

RS + Robert Skitek Ház tervezése Krostoszowice-ban, Lengyelországban

A ház a Krostoszowice-ban egy RS + Robert Skitek által készített lakóépület, hogy illeszkedjen a környező topográfiához.

A környező táj nem csak a fejlesztés kontextusát tette vonzóvá számunkra. A dombos terület és a háttérben lévő erdő fő referenciapontjává vált.Az épület illeszkedik a meglévő topográfiához, egybeesik a tájképpel. A ház el van különítve a legközelebbi épületektől.

Az utcáról egyszintes épület látható, garázs és üveg előcsarnok között. Az épületeknek ezt a jellegzetes testét a helyi törvény előírja, lejtős tetőkkel, teljes pala borításukkal.

A betonkerítés falát jelöli az épület, a bejárat és a fa terasz. A hálószobák a földszinten találhatók. Az épületnek ezt a részét részben talaj borítja, és az utcától láthatatlan. A felső terasz alatt, a földszinten egy második, teljesen fedett terasz. A külső konzolos lépcsők mindkét teraszt összekapcsolják.

A belső terekben a falak és a ferde mennyezet fehér felületeit üveg, csiszolt beton és természetes fa padló, fa lépcsők és sötét kiegészítők egészítik ki.A legfelső szinten nyitott nappali található. A kamra, a dolgozószoba, a WC és a konyha fehér színben dominál. A téglalap felett mezzanine van, könyvespolccal.A fa lépcsők a nappali szembetűnő részei. Amikor lemegyünk, közvetlenül kijuthatunk az alsó teraszra. Ezen a emeleten 2 szoba található a gyermekek számára, fő hálószoba öltözővel, WC, műszaki szobák mosókonyha és hegymászó edzőterem. Ezen kívül az alsó szinten egy kívülről elérhető raktár is található. ”

Forrás: HomeDSGN

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top