Otthonok és Kertek

Rusztikus extravagancia a svájci Alpokban

A jeges svájci Alpokba olyan fényűző, rusztikus faházat álmodott a sikeres divattervezőből neves belsőépítésszé vált Sabrina Monteleone-Oeino, amely kiválóan illik a modern stílushoz, és nem vonja el a figyelmet a fenséges tájról. A Sabrina Monte Carlo cég alapítója Monacóban az egyik legbefolyásosabb designszakember. Luxus lakberendezési munkáihoz a mediterrán életstílusból merít inspirációt, stílusa elegáns, fűszerezve kortárs megoldásokkal, merész színvilággal.

A tágas, nyitott terekből álló faház stílusos menedéket nyújt lakóinak. Míg kint lenyűgöző az alpesi táj hangulata, a belső terekben bámulatos, meleg légkör fogadja a betérőket; a főként fehér színvilág rímel a kinti lejtők jeges világára, egy-egy élénkpiros színfolt pedig kiegészíti az összképet.

Minden szobának saját témája van, attól függően, hogy hol található. A bejárati szint lejtőkhöz közeli helyiségeiben rénszarvasmintás függönyök és párnák találhatók, míg az emeleti gyerekszobák játékos Hermès tollas szövetekkel, zöld bársonnyal készültek. A hálószobákban piros, zöld, orgona színek egészítik ki a rusztikus hangulatot. A több helyen megjelenő apró, élénkpiros színfoltok harmóniát kölcsönöznek az egyes helyiségeknek.

Geometriai mintás tapéta dekorálja a közlekedő folyosón a pihenős-leülős sarok falfelületeit, színeivel vidám, napsütötte hatást idéz.

Egyedi hangulatú minden szoba.

ÉTKEZŐ

A nyitott konyha-étkező-nappali térben B&B Italia székek és Hermès porcelánok pompáznak a kristálycsillár fényeinek hatására mézszínűvé vált fa mennyezet gerendái alatt.  Izgalmas fókuszpont az étkező élénkpiros falán elhelyezett falikép.

Van, ahol a rusztikus fafelületeket és deszkázott mennyezetet tükör és üveg egészíti ki, vagy dús mintájú, téli alpesi életképet ábrázoló – az ikonikus Skieurs Pierre Frey-féle – nyomat díszíti a falat. Máshol a hálószobai ágyon Sabrina Monte-Carlo ágyneműkollekciója kapott helyet, Casamance párnákkal és függönyökkel. A textilek finom eleganciáját kiemeli a falfelületek vízszintes deszkázata és a szekrény függőleges osztásai. A hangulatvilágítást az igazán figyelemfelkeltő Porta Romana-féle Blob lámpa biztosítja.

Izgalmas látvány az elegáns textúrák, kasmír, bouclé, mongol juhszőrme kombinációja kortárs anyagokkal, calacatta márvánnyal, tükrökkel, bronz-, gyapjú-, selyem-, bársony- és kristályfelületekkel. Az enteriőrökben elhelyezett műalkotásokat a tulajdonos a külföldi útja során hozta haza.

Kedvenc helye a fő hálószoba, fehér fákkal hímzett függönyeivel, pihe-puha szőnyegekkel, műszőrme fotelekkel, velúrral és érdekes textúrájú tapétákkal. Mindezek a különböző textúrájú fehér felületek ékes bizonyítékai annak, hogy a fehér szín meleg is lehet – vallja a tervezőnő. A kényelmes, mégis kifinomult enteriőrökben a gyönyörű bútorok mellett a manapság trendinek számító bukléanyagokkal kárpitozták újra a foteleket.

FÜRDŐSZOBA

Minden fürdőszobákban azonos anyagokat használt a tervező. Magasfényű bútorok teszik látványossá, még tágasabbá a tereket, és a palaszürke burkolatok hatására a rusztikus fa felületek meleg kontraszttá váltak.

A fényes fehér Giorgetti dohányzóasztal formája és felülete érdekes kontrasztot alkot a rusztikus térrel, a natúr fa felületekkel. A kontraszt kiemelkedő szerepet játszik a faház esztétikájában, a natúr fa felületek mellett fehérek és semleges elefántcsont árnyalatok adják az alaphangulatot, melyekhez bronz és fekete színek társulnak.

A Sabrina Monteleone-Oeino tervei alapján berendezett, szemet gyönyörködtető enteriőrökben extravagáns megoldások extravagáns megrendelői igényekkel találkoztak, ahol a rusztikus felületek cseppet sem mesterkélt bája finoman rímel a fehér ezernyi árnyalatával, izgalmas textúráival.

Szöveg: Ferenczi Éva

Tervező: Sabrina Monteleone-Oeino

Ez a lakásbemutató megjelent az Otthonok és Kertek Magazin 2021 február-márciusi lapszámában!

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top