Otthonok és Kertek

Sok bajtól megkímél az ereszcsatorna tisztítás

Az ereszcsatorna tisztítás is egy olyan feladat, amit a legtöbben inkább másra bíznánk, amire természetesen van lehetőség. A lényeg, hogy valamilyen módon sort kerítsünk rá, mert ha sokáig tologatjuk a dolgot, akkor igen kellemetlen szituációban találhatjuk magunkat az eldugult vezetékek miatt.

 

Fontos teendő az ereszcsatorna tisztítás

Manapság már többféle anyagból készülnek az ereszcsatornák. Ezeket ízlés szerint, a ház stílusának és színének megfelelően választhatjuk ki. Viszont egy bizonyos idő után lerakódnak benne a háztetőről belemosódott szennyeződések, amiket maradéktalanul el kell tüntetni. Ideális esetben erre legalább egyszer sort kéne keríteni egy évben. Persze vannak olyan körülmények, amikor érdemes szakemberre bízni a dolgot pl. a nagy magasság vagy a komplexebb ereszcsatorna rendszer kialakítás miatt. Az ereszcsatorna tisztítás leveszi a terhet a ház szerkezetéről, mivel a nehezen elszivárgó víz többletsúlyt jelent. Ha ez a ház falán folyik végig, akkor rongálhatja annak szerkezetét. A tetőről lemosott anyagok lassú kémiai reakcióba léphetnek a falakkal, aminek idővel csúnya nyoma marad. Egyszerűbb inkább az ereszcsatorna tisztítást elvégezni, mint később a falakat renoválni.

Ennél csak a csőtörés rosszabb

Sajnos ennek sokféle oka lehet. Gyakran a régi vezetékek adják meg magukat a nyomásnak vagy valamilyen más fizikai behatásnak. Máskor a gyatra szerelés okoz csőtörést, de a nem megfelelő anyaghasználat miatt is kialakulhat ez a rémálom. Főleg akkor veszélyes, ha nem tartózkodunk otthon pl. a harmadik emeleti panellakásunkban, mert ekkor nemcsak a mi otthonunk változik át akváriummá, hanem az alattunk lévő szomszédokat is hideg zuhanyként éri a csőtörés. A legelső dolog, amit tehetünk, hogy elzárjuk főcsapot, ha van hozzáférésünk. Ezután pedig hívjunk szakembert, aki feltárja a probléma helyét, megállapítja az okát és megfelelően helyreállítja a problémás vezeték állapotát. A mai technológiának hála a legtöbb esetben már bontás nélkül is meg lehet oldani a dolgot, kivéve akkor, ha valahol a falban követezett be ez a csőtörés.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top