Otthonok és Kertek

Spanyol gyarmati stílusú otthon Los Angelesben, marokkói elemekkel

Los Feliz egyike a számos gyönyörű, régi spanyol gyarmati negyednek Los Angelesben.

A festői fekvés varázsa vonzotta James Houston ausztrál tervező és családját, hogy ezen a területen újítsák fel álom otthonukat.

Türkiz bejárati ajtó csillogó sárgaréz zsanérokkal és fogantyúkkal fogadja az ide látogatókat.

A nappali falára saját fotóikat és festményeiket helyezték el galériaszerűen. Az eklektikus hangulatú nappaliba tökéletesen illenek a bőr székek, bársony fotelek és a diófa dohányzóasztal is.

A házaspár olyan házat keresett, amely felújításra szorul, hogy saját stílusukat és elképzeléseiket meg tudják valósítani. Figyeltek arra, hogy megőrizzék a ház eredeti jellegét mind stílusban mind szerkezetében, kevés romantikával fűszerezve. 

A konyhát dőlttetővel és fehér tölgygerendákkal tervezték, amely könnyed és tágas érzetet kölcsönöz a helyiségnek. Sötét színű bútorok, márvány padló és a tűzhelykánt szolgáló modern kályha teszik elegánssá a konyhát.

Az étkező is egyedire sikerült, ugyanis francia bisztró stílusú étkezőgarnitúra kaptak helyett. A padló olasz mesterek munkája, és itt is megjelennek a mennyezeti gerendák.

A szomszéd helyiségben található a dolgozószoba, melynek központi eleme kétségtelenül a kandalló, melyet próbáltak eredeti állapotban felújítani. 

A fürdőszoba szintén követi a ház fő stílusát, bár itt már inkább megjelennek a marokkói elemek, úgy mint a boltív és a díszes csaptelep. 

A fő hálószobában megnövelték a belmagasságot, a mennyezetről itt sem hiányozhatnak a gerendák. Itt igazán érvényesül a gyarmati stílus. Eredetileg az ablakok máshol voltak, de áthelyezésre kerültek, hogy élvezni tudják a Hollywood-i hegyek látványát. 

A medencére néző terasz a család kedvence. Olajfák árnyékában étkezőt hoztak létre vintage bútorokkal.

Kényelmes napozóágy, már már kanapé a medence partján biztosítja a tökéletes ellazulást. Az otthon stílusa itt is visszaköszön a bútorokban, színekben és a marokkói lámpásokban!

Forrás: Homestolove

Fotók: Houstonphoto.com

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top