Otthonok és Kertek

Stílusos gyerekszoba

A gyerekszobának elsősorban a pihenést és kikapcsolódást kell biztosítania – függetlenül a gyermekek számától -, éppen ezért nagyon fontos az ideális környezet kialakítása.

Több funkciót kell ellásson és zónákat biztosítson a korlátlan szórakozás, az alvás és pihenés számára, valamint a tanulósarok helyes elrendezése is fontos a zavartalan tanuláshoz.

A vidám és életteli színek élménnyé varázsolják a lakberendezést a fiatalabb korosztályok számára is, viszont a nagyon élénk színeket kerüljük.

A rózsaszín, lila és púderes árnyalatok örökre megmaradnak az igazi lányos színeknek, viszont van egy másik tábor, akik éppen ezek ellen a színek ellen tiltakoznak. Nekik akár a sárga árnyalatai, türkizkék vagy zöld színek is alapként szolgálhatnak.

Az alapszín megválasztásának megfelelően a kislányszoba berendezéséhez és dekorációs ötletéhez jól jöhet mindenféle virágmotívum, pillangók, madarak, tüll, szatén, tükör, baldachin az ágy fölé.


A fiúszoba kialakításához kicsit más az irányadó. Bár még mindig sokan ragaszkodnak a kék színhez, egyre többen választanak semleges színeket, amihez valljuk be sokkal egyszerűbb a kiegészítőket megválasztani.

Dekoráció szempontjából a szuperhősök is kedvencek lehetnek, vagy akár dínós, vonatos, hajós, focis, a gyermek érdeklődésének megfelelően.


Íme néhány szenzációs ötlet, hogy a gyermekszoba a lehető legpraktikusabban sikerüljön.

Forrás: Weranda

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top