Otthonok és Kertek

Színeket szeretnék a gerendaházamba!

Ismételt frázis, hogy „a fa mindenhez megy.” Pedig ez enyhén: túlzás…

A fa felületkezelése előtt döntsük el, hogy milyen stílusban, milyen árnyalatokkal szeretnénk folytatni a lakberendezést! Szinte kivétel nélkül fenyőből építkezünk, csak a bútorok gyártásánál használunk keményfát, egzótát, vagyis számíthatunk a fenyőfa meghatározó alapszínére. Az építkezéskor érzékelt színárnyalatok idővel változni fognak, mivel a fa színe sötétedni kezd, „beérik”. Először megfelelő burkolatot keressünk- főleg semleges színekben, esetleg kevés mintával, aztán jöhetnek a falfelületek. Most ízelítőnek pár alapötlet a lakberendezéshez:

  • Bevállalós: A gerendaház meleg színeit ellensúlyozza a szürke, zöld, türkíz. A hideg színek komplementer(kiegészítő) hatása összességében harmóniát sugall, de a kék és a zöld használata szakértelmet igényel, tervező segítségét igényli. Ha a látszó fagerendák kissé fakóbb- semlegesebb lazúrt kapnak, akkor bátrabban bánhatunk a falak és a burkolatok színhasználatával. A vagány, de ízléses enteriőr osztatlan sikert arat majd a vendégek körében! Ütköztessünk stílusokat is bátran, például a padlón egy antikolt felületű világosmészkő Otti burkolatra tegyünk puha türkíz szőnyeget, modern acélszürke kanapét, Empire állólámpát, hófehér függönyökkel és szürkéskék falakkal!

  • Mediterrán: A fenyőfa színét feltüzeli a sárga, vörös, barna, narancs árnyalatok bármelyike. Ezen színek túlzott felhasználása nem ajánlott mennyiségileg, csak megfelelő kiegészítőkkel tompítva, mint zöldesszürke függöny, hágakék, szürke, szépia, padlizsán párnák, és sok- sok fehér. A mediterrán lakberendezés (még ha gerendaház is), követeli a mészkőszínű burkolatokat, és a terrakottát. Nem felejtjük el hangsúlyozni: „Kő és fa, két jó barát!”

  • A biztosra tervező: A fehér, és bézs harmonikus, egységes összképet eredményez, és könnyen bútorozható. A fehér jó alapot szolgáltat majd’ minden stílusnak, és rendkívüli módon előtérbe helyezi a berendezési tárgyakat.

Ne feledjük, hogy a lakberendezés kiegészítői, textiliái is fokozhatják a „befejezett” érzést!

www.ottimanufactura.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top