Otthonok és Kertek

Színkombinációk, amik letisztult életérzést kölcsönöznek

A minimalista stílus manapság határozottan divatos. A letisztult színvilág ennek nélkülözhetetlen része. Bár az is igaz, hogy sokan ezt a fogalmat tágan értelmezik, ami valahol jogos, lévén az egyéni ízlés ilyen módon érvényesülhet a legteljesebb mértékben. Ennek ellenére azért akad néhány tanács, illetve ötlet, amik nagyban hozzájárulhatnak a letisztult életérzés nemcsak megteremtéséhez, hanem átéléséhez is.

A kontrasztokat jobb kerülni?

Az erős, már-már szemet szúró eltéréseket mindenképpen célszerű nélkülözni. Tény, hogy olykor a látványos eltérések pozitív hatást keltenek, de ennek az alapja a színek kifinomult játékossága, és annak a bizonyos arany középútnak a megtalálása, ami olykor nem is olyan egyszerű. Mindenesetre az egyik leglényegesebb pont az alapanyag milyenségének kiválasztása. A Trilak festék nem vall szégyent: prémiumminőséget és élethű színeket kínál, megfizethető feltételekkel.

Íme, néhány ellenállhatatlan kombináció!

A fekete-fehér párossal esélytelen melléfogni. Gyakorlatilag nincs az a helyiség, ahol ne mutatnának jól. Pláne, ha egy kis szürke is kerül a képbe, így a letisztultság borítékolható. A hálószobában, illetve a nappaliban érvényesülhetnek a legteljesebben ezek az árnyalatok, de a „falak” nem szabhatnak határt az elképzelések megvalósításának.

A zöld, valamint a sárga összeházasítása is kifejezetten szemrevaló ötlet. Ennek többek között az az oka, hogy ez a két árnyalat nagyon közel áll egymáshoz. Az összhatás ugyan nem elegáns, hanem sokkal inkább hétköznapi, de ez a vidékies, skandináv hangulatú otthonokban nagyszerűen bearanyozhatja a mindennapokat.

A bézs és a barna ellenállhatatlan páros. Melegséget, otthonosságot árasztanak magukból, miközben bónusz pozitívumuk, hogy eredményesen vegyíthetőek más színekkel is. De hogy egy kicsit extravagánsabb irányt is megmutassunk, a szürke, mint megbízható alapszín kitűnően kombinálható az erőteljesen domináns pirossal. Ugyan ez nem egy megszokott párosítás, de általuk a fiatalosság, a modernitás bezsebelhető. Egyúttal az ízlésesség sem sérül.

A kék és az arany árnyalatai nemcsak karácsonykor olvadhatnak egybe, hanem az év minden egyes napján. Mindkét színre jellemző az időtállóság. Kortalanok. Mégis az általuk színezett környezet olyan, mintha az időn felül állna. Az igazi trendiség ezen a ponton kezdődik, ahol nincsen jelentősége annak, hogy éppen melyik évben vagyunk, mert a szemek elé táruló látvány szépségét nem rághatja meg az idő vasfoga.

A letisztultság egyetlen szín dominanciáját jelenti?

Nem! Sokan egy kicsit tévútra térnek, amikor keresik a megfelelő definíciót. A letisztultság nem akkor tapasztalható meg, amikor kizárólag egy színárnyalat jut főszerephez. Sőt! Összességében azt sem túlzás kijelenteni, hogy a színeken túl a berendezési tárgyak milyensége, a kiegészítők, kellékek kisugárzása is lényeges. A sok, aprónak tűnő, mégis fajsúlyos részlet együttesen alkotja meg az ellenállhatatlan kerek egészet. Viszont, ha a színek kiválasztása során az egyéni ízlés épp úgy hangadó, mint az adott helyiség jellegzetességei, illetve a környezetre vonatkozó egyéb tényezők, akkor a siker borítékolható.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top