Otthonok és Kertek

Teremts biztonságos moziélményt otthonodban a Sonosszal

Az őszi, hűvösebb napok közeledtével egyre többször kívánkozunk moziba egy-egy szórakoztató film kedvéért.

A jelenlegi különleges helyzetben azonban nem mindenki számára vonzó a zárt helyen, sok emberrel való találkozás lehetősége. Mások mellett nekik is alternatívát kínálhat a moziélmény otthonunkba csempészése, hiszen semmi sem összehasonlítható azzal, amikor a saját kanapénk kényelméből, a család többi tagja és egy tál frissen pattogatott kukorica társaságában nézünk meg egy izgalmas akció-, romantikus vagy épp családi filmet.

Ehhez, egy kiváló hangminőséget biztosító házimozi rendszer összeállításához nyújt segítséget a Sonos alábbiakban bemutatott, vezeték nélküli, akár többszobássá bővíthető otthoni hangrendszere.

Egy házimozi rendszer kialakításának gondolata korábban sok esetben a falfúrással járó kábelrengeteg, bonyolult vevőkészülékek sora, több távirányító és egy tetemes összeget tartalmazó árcédula képét festhette elénk. Bár ez a kép az 1980-as években valós lehetett, a mozi minőségű hangzás elérése otthonunkban még soha nem volt olyan egyszerű, mint napjainkban, amikor a technika fejlődése viszont azzal is járt, hogy az egyre vékonyodó tévék által előállított hang minősége mindig gyengébb lett.

Mit tehetünk, ha nem szeretnénk feláldozni a kiváló minőségű hangzást a tv szépségének oltárán?Tökéletes moziélmény otthon a Sonos Arckal

Az egyedi hanghatások megszólaltatása, a briliáns hangzás elérése nem lehetetlen küldetés, hiszen a Sonos által tervezett prémium soundbar, a nagyképernyős tv-khez kifejlesztett Sonos Arc Dolby Atmos képes rendszerével, 11 hangszórójával, melyek surround hatást keltenek a szobában, otthonunk biztonságot nyújtó kényelmében élvezhetjük kedvenceinket, legyen szó hangeffektekkel gazdagított mozifilmekről, kedvenc sorozatainkról, sportközvetítésekről vagy showműsorokról.

A hangok teltebbek, a párbeszédek élesebbek, határozottabbak, a mély hangok erőteljesebbek lesznek. Minden Sonos házimozi hangszórót Oscar- és Emmy-díjas hangmérnökök segítségével terveztek meg, így biztosítva, hogy kedvenc filmjeink és showműsoraink úgy hangozzanak, ahogyan azt alkotóik szerették volna.

Lekerekített hangszóró rácsával és illesztés nélküli burkolatával az Arc könnyedén beolvad a szoba enteriőrjébe, akár a tévé alatt helyezzük el, akár a falra szereljük egy láthatatlan fali konzol segítségével.Sonos Beam, a kompakt soundbar kisebb terekbe

Kisebb helyiségek esetén választhatjuk a Sonos Beamet. Ezt az intelligens, kompakt hangprojektort úgy fejlesztették ki, hogy igazán élvezetes legyen vele a zenehallgatás vagy a filmnézés. Nagyfelbontású hangzást biztosít a tévéműsorokhoz és a filmekhez is.

A Sonos Arc és Beam soundbarok a Sonos applikációjának segítségével a streamingszolgáltatóknál beállított saját zenei listánk, potcastjeink vagy hangoskönyvek kiváló hangminőségben történő lejátszására is alkalmasak.

Mindkét soundbar önállóan is tökéletesen megállja a helyét a magas színvonalú hangszolgáltatás területén, de nézzük meg, milyen többletet nyújthat érzékszerveinknek a hangrendszer további eszközökkel történő kibővítése.Zörgésmentes mélyhangok a Sonos Subbal

Egy mélynyomó házimozi rendszerbe illesztése új dimenziókat nyit meg a szórakoztató élmények területén. Amellett, hogy merészebb mélyhangot biztosít a showműsorokhoz, filmekhez és zenékhez, a Sonos Sub hozzáadásával tovább javul a házimozizáshoz használt hangszórók teljesítménye. A házimozi hangszórók ugyanis a magas frekvenciájú hangokat (például a párbeszédeket) egy un. magashang sugárzón keresztül játsszák le. A közép- és mélyhangokat pedig egyaránt egy mélyhang sugárzón keresztül továbbítják. A mélyhang frekvenciák Subra történő áthelyezésével a hangszóró felszabadul, így több középtartományú hangot juttathat keresztül a mélyhang sugárzón. Tehát egy Sub rendszerbe kötésekor nemcsak mélyebb mélyhangot kapunk, de a házimozi hangszóróból is jobb hangzás érkezik majd.Nagyszerű térhangzás két hátsó hangszóró csatlakoztatásával

Már rendszerbe állítottunk egy soundbart és egy mélynyomót a filmek jobb élvezetéért. Vajon jelenthet-e érezhető különbséget még két hangszóró? A válasz igen, és meglehetősen nagyot. A tévéműsorok drámájában, a filmek akciójeleneteiben és a zene örömében való teljesmértékű elmerüléshez az 5.1-es térhatású hang a megfelelő út. Ha két kompatibilis hangszórót – Sonos One, One SL vagy az új Five – párosítunk házimozi eszközeinkhez, azzal lehetővé tesszük a hang számára, hogy teljes potenciáljában kibontakozhasson. Már sok éve hallgatott dalok új elemeit fedezhetjük fel ezáltal, és azon kapjuk magunkat, hogy teljesen körülvesz bennünket a zene vagy az épp nézett film hangja.

Házimozi tippek
Minden Sonos házimozi hangszóró Beszédjavítás és Éjszakai hang funkcióval ellátott, így egyetlen szóról sem maradhat le – még akkor sem, ha az akciójelenetek a filmben sokkal intenzívebbé válnak. Az Éjszakai hang funkció hangkiegyenlítést végez a ház többi lakója (illetve a szomszédok) nyugalma érdekében.


Szívesen kipróbálná?
A Sonos termékek nagyszerű hangzása kipróbálható a budapesti Mammutban található Media Marktban, az Extreme Digital és az Alza üzleteiben, a termékek pedig online is megvásárolhatók az Alza, az Extreme Digital, a Media Markt és a Mall.hu webáruházakban.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top