Otthonok és Kertek

Térkihasználás és stílus: kis terekbe illő íróasztalok

Az íróasztalnak már nem kell nagynak lennie – a hordozható számítógépekkel egyre kevesebb helyre van szükségünk a munkához. Irodák, masszív íróasztalok és mappákkal, iratgyűjtőkkel teli polcok helyett csak egy kis világos íróasztal, vagy akár egy asztallap is elég. Javasoljuk, hogy alkothatunk helytakarékos és trendi, kis területekre alkalmas íróasztal koncepciókat, amelyek a stílus és a funkcionalitás feláldozása nélkül maximalizálják a térkihasználást, így ideálisak kompakt lakóterekbe vagy otthoni irodákba.

Hogyan rendezzünk be egy otthoni irodát?

Egy otthoni irodának két funkciója van: kényelmes munkahely és egy placc a szükséges kiegészítők tárolására. Ki mondta, hogy hagyományosan kell kinéznie? A konvencionális irodabútor-készletek jól működnek egy klasszikus irodában. Egy olyan helyiségben, amelynek más funkciója is van, a munkabútoroknak illeszkedniük kell az otthon klímájához és stílusához. Ha ritkán szeretnénk használni őket, ne fektessünk be drága, túlságosan „irodai” jellegű berendezésekbe. Nehéz íróasztal helyett válasszunk valami könnyebbet. Illesszük a szoba színsémájához és stílusához az esztétikai konzisztencia megőrzése érdekében. De vajon hogyan rendezzünk be egy valóban kevés hellyel rendelkező területet? Adunk pár tippet!

Egy kis íróasztal a szekrényben

Íróasztal beépített vagy szabadon álló gardróbban. Ennek a megoldásnak a legnagyobb előnye, hogy bármikor becsukhatjuk az ajtót, elrejtve a káoszt a pulton és a polcokon. Otthoni irodához érdemes egy kisebb bútorrészt használni, például egy akasztós szekrény személyében. A beépített gardróbszekrények gyártói előlapokat és különféle belső szerelvényeket egyaránt kínálnak a bútorokhoz. Így nem csak a belső kialakításhoz illő ajtót választhatjuk ki, hanem pontosan meghatározhatjuk a szükséges polcok számát vagy a munkalap méretét is.

Iroda a hálószobában

A nagy gardrób és a merőleges fal közötti mélyedést falra szerelhető, bútorlapból készült asztallappal és asztalos által méretre vágott polcokkal tölthetjük ki. Az asztallap alá becsúsztatható kis fiókos konténer tökéletes a dokumentumok és a különböző papírok tárolására. Egy kisméretű forgószékkel kombinálva kész is a komplex iroda, és fehér színben nem uralja a hálószobát sem.

Íróasztal a lépcső alatt

A lépcső alatti tér gyakran kihasználatlan marad, miközben mini irodának is kiváló hely – feltéve persze, hogy a lépcső dőlésszöge lehetővé teszi a szabad bejárás lehetőségét.

Könyvespolc íróasztal

A teljes falon vagy csak a töredékén létrehozott könyvespolcon a bútor méretétől függetlenül az egyik polc lecserélhető egy magasabb belső fülkekialakítással rendelkező területre. A nagy könyvespolcba integrált íróasztal megoldásnak az a nagy előnye, hogy nem kell aggódni a munka közben szükséges anyagok tárolására szolgáló hely miatt – rengeteg polcunk van elérhető közelségben.

Mini számítógépasztal

A falra szerelt lenyitható ajtós akasztós szekrény erős zsanérokkal rögzített előlapja egyben munkalapként is használható. Miután elkészültünk, vagy becsuktuk a laptopot, csak egyszerűen visszacsukjuk az ajtót, és az „iroda” ismét hétköznapi tárolóhely lesz. Nyilvánvalóan ehhez az opcióhoz célszerű az optimális asztalhoz mérten megválasztani a szerelési magasságot.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top