Otthonok és Kertek

Természetes és illatos karácsonyfadíszek narancshéjból

A narancsnak – a belső hártyás részét leszámítva – minden része hasznosítható.

Ha frissen facsart narancslevet készítünk, a héját ne dobjuk ki, karácsony előtt illatos díszeket készíthetünk belőlük. Sütemény kiszúróval tetszőleges formákat vághatunk ki a negyedelt héjból – előtte a belső fehér hártyát távolítsuk el -, a maradékból pedig kandírozott narancsot készíthetünk.

Ha kandíroznánk, az egész narancsot alaposan sikáljuk meg, de a legjobb, ha kezeletlen narancsot használunk fel erre a célra. Hurkapálcával vagy erős szívószállal tudunk szabályos lyukat szúrni a kivágott formákba.

A díszek kiszáradnak, de a formájukat megtartják; a második naptól érdemes szobahőmérsékleten nehezék alatt alatt szárítani egy napig, így nem pöndörödik a narancshéj. Maradék narancshéj vízbe áztatva. Kandírozott narancs készül belőle Forrás: Életszépítők

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top