Otthonok és Kertek

THERMORY a Környezetbarát fa

Képzeljünk el olyan fából készült teraszt, ami nem igényel felületkezelést és kevésbé vetemedik el, mint bármelyik másik típus, esetleg olyan falburkolatot, amit nem kell akár 12m magasan pár évente újra felület kezelni. A fa szerelmesei fellélegezhetnek. Bármit is készítenek mostantól időtálló lesz, és nem igényel különösebb gondoskodást.

A Thermory egy olyan hőkezelt fa, ami magas hőmérsékleten, 215°C fokon csúcstechnológiával „kiégetnek”, mindezt úgy, hogy a fa erezete, struktúrája nem vész el, de az eredetei tulajdonságaihoz képest jóval ellenállóbbá válik. Ezért választották a tartóssági teszthez a hagyományos kőris fát, ami  az 5.(legrosszabb) pozícióból, a hőkezelés után az első helyen végzett. Ez az eredmény már garantálja a fánál, hogy akár 25 évig nem kezd el korhadni, felületkezelés nélkül, középeurópai éghajlaton!


Hatalmas megkönnyebbülés úgy vásárolni, tervezni fával, hogy tudjuk valóban időtálló lesz. A hőkezelt fa ugyanis jelenleg a legkevésbé vetemedő faanyag, ezáltal nem keletkeznek nagy repedések vagy deformálódás a leendő terasz vagy falburkolatban. A hőkezelés ellenállóvá teszi a fát az időjárás viszontagságaival és a magas hőingadozással szemben is. Tehát a nyári 40 fokok, vagy a téli mínusz húsz sem okoz különösebb gondot. Tartós, időtálló megoldás. A hő hatására a gombák, rovarok és penésznek kedvező anyagok kiégnek a fából,  ezek után a kellemetlen élősködők már nem tudnak kárt tenni a fa szerkezetében sem.


Ajánlott felhasználási területei: Teraszburkolatok, falburkolatok, padlóburkolatok, amiket már nyugodtan lehet a mai építész követelményeknek megfelelően rejtett rögzítéssel építeni, mivel a hőkezelés végett akár 5x kevésbé vetemedő anyagról beszélünk. A Thermory fa anyaga nem melegszik fel annyira, mint például a WPC, ezért hűvösebb, tartósabb megoldást jelent. Mivel élettartalma igen hosszú, és nem igényel kezelést, azért ár és értékarányban is maximálisan jó választás.


Fontos kiemelni, hogy a Thermory környezetbarát fa, hiszen nem tartalmaz vegyszereket, így nem is párolognak ki belőle káros, vagy veszélyes anyagok. A felhasznált fákat Észak Amerikából és Oroszországból szállítják, csak és kizárólag újratelepített erdőkből, vagyis egy fa helyére, 3 újat ültetnek. Ezzel megakadályozzák az őserdők irtását, és az illegális fakereskedelmet, ami manapság igen népszerű. Védd a földet, és ne csak tisztítószerekből keress vegyszermentest, tegyél is azért, hogy otthonod valóban környezetbarát legyen!

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top