Otthonok és Kertek

TISZTÍTSD A SZOBALEVEGŐT SÁRKÁNYFÁVAL!

Tudtad, hogy a sárkányfa, latinos nevén dracéna a TOP 5 légtisztító szobanövény közé tartozik?

Mindig is szerettük a nappaliban terjeszkedő sárkányfánkat, de mióta az USA űrügynökségének (NASA) kutatói hivatalosan is megállapították, hogy azon 5 szobanövény közé tartozik, mely a legjobban tisztítja szobánk levegőjét, azóta különösen nagy becsben tartjuk.

Városi lakások, osztálytermek, irodák, lépcsőházak elengedhetetlen tartozéka a dracéna, mivelkevés fényre van szüksége. Általában poros levélzetű, kiszáradt talajú példányokkal találkozhatunk ezeken a helyeken, de a jó hír, hogy növényünk ezeket a mostoha körülményeket is képes túlélni.

A sárkányfa öntözése

Egyszerűen tartható, mivel jól tűri a kevésbé világos, alacsony páratartalmú környezetet és a ritkább locsolást is.
A dracénát elég hetente egyszer öntözni. Ne hagyjuk, hogy 1-2 óránál tovább álljon az alátétben levő vízben. A melegebb hónapokban lehetséges, hogy több vizet igényelnek. Fontos, hogy sose hagyjuk a talajt teljesen kiszáradni!

Ha dracénánk leveleinek széle kezd barnás lenni, akkor öntözzük esővízzel, ha kókad, akkor az a túlöntözés vagy a vízhiány oka lehet. Ha a növény törzse túl hosszú és kopasz, visszavághatjuk a kívánt nagyságúra, mert az új levelek hamarosan meg fognak jelenni.

 

Forrás: kert.tv

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top