Otthonok és Kertek

Tópart, madárcsicsergés, erdei környezet..

..mind ez egy helyen, az Őrségben!

Legyen szó csoportos kirándulásról, családi hosszú hétvégéről, vagy a város zajától elszakadva, élmény dús programokkal tarkított céges csapatépítő rendezvényről, a jó választás minden esetben az őrségi Vadása Hotel*** és Étterem!

A páratlan természeti környezetben fekvő hotel kortól függetlenül mindenkinek kellemes és tartalmas kikapcsolódást kínál.

Szeretne aktívan pihenni? Nálunk azt is megteheti! Szállodánk az Őrség szélén a Vadása tó partján található Hegyhátszentjakab üdülő övezetében, közvetlen közeléből, a Vadása tó érintésével több új túraútvonal is megközelíthető: a Rókalyuk forrás és turistaösvény, illetve az Őrség 4-es és 5-ös kerékpárútvonal. A közelünkben található túraútvonalak és kerékpárútvonalak mellett igazi élményben is része lehet: nálunk lehetősége van szakképzett vezetőink segítségével gomba- és gyógynövénygyűjtésre, valamint vadregényes tájakon hegyi-erdei kerekpározásra is.Ha nyugalomra vágyik, akkor képzeljen egy reggelt, amikor egy finom reggeli elfogyasztását követően a kávéját a festői panoráma látványa mellett fogyasztja el, miközben a madarak éneke és a friss levegő illata simogatja a lelkét.

A Vadása Hotel*** és Étterem befogadóképessége 48-54 fő. Három csillagos szállodánkban 14 db kétágyas, 5 db háromágyas és két családi apartman várja vendégeinket. Az otthon ízeit tálaljuk fel asztalára, saját éttermünkben, ahol a svédasztalos reggeli- és vacsora mellett a’la carte étkezésre is lehetőség van. Az étteremben felhasznált alapanyagok közel száz százalékban őrségi termelőktől származnak.

Szállodánk udvarán megtalálja a szabadtéri szalonnasütő és grillezőt, szabadtéri szabadidős játékokat, gyereknek fából készített játszóteret, szabadtéri, fedett medencét, továbbá lehetősége nyílik kerékpár kölcsönzésre is.


Látványosság, programlehetőségek a közelben

> Őriszentpéter, az Őrség fővárosa, ahonnan csillagtúra jelleggel minden látnivaló elérhető.
(Távolság a Vadása Hotel*** és Étteremtől: 18 km)

> Szalafő Pityerszer névre hallgató kis része egy skanzen, amely az őrségi népi építészet eszenciáját mutatja be a látogatónak.
(Távolság a Vadása Hotel*** és Étteremtől: 19 km)

> Magyarszombatfa, a „fazekasok faluja”, ahol az őrségi fazekasok munkái mellett Őrségi Vadászati Kiállítást is megtekintheti.
(Távolság a Vadása Hotel*** és Étteremtől: 20 km)

> A Szőcei tőzegmohás láprét és patakvölgy, az Őrségi Nemzeti Park egyik legjelentősebb és leghíresebb fokozottan védett része. A szőcei tőzegmohás neve ma már fogalom a botanikusok körében.
(Távolság a Vadása Hotel*** és Étteremtől úton: 4 km, a Rókalyuktól indulva 2 km)

> Veleméren található a fények temploma. A késő román és kora gótikus stílus jegyeit egyaránt magán viselő épületet Aquila János 1377 körül készült freskói tették világhírűvé.
(Távolság a Vadása Hotel*** és Étteremtől: 22 km)

> Fürdőkomplexumok Körmenden és Zalaegerszegen találhatóak.
(Távolság a Vadása Hotel*** és Étteremtől: 20-20 km)

> Vadása tó: Vas megye három legtisztább vizű tavának egyike, ahol a túrázás mellett horgászhat is, vagy fürdőzhet is a tó kellemes vizében.
(Távolság a Vadása Hotel*** és Étteremtől: 50 m)

Lovaglás az Őrségben:
Dobokay lovasudvar – Őriszentpéter
Western lovaglás – Szőce
Lovastanya – Magyarszombatfa

Horgászat az Őrségben:
Vadása tó – Hegyhátszentjakab
Bajánsenyei tó
Hársas tó – Máriaújfalu
Borostyán tó – Zalalövő
Himfai tó – Felsőmarác

Megközelíthetőség


A szálláshely az Őrségi Nemzeti Parkban, a Vadása tó mellett helyezkedik el. Autóval az M7-Zalaegerszeg irányból a 74-es főút felől Zalaegerszeg illetve Zalalövő érintésével, az M1 Budapest-Győr irányból az M86-os úton Zalalövő-Szőce kijáratnál, a 8-as főút felől Körmend illetve Nádasd érintésével közelíthető meg.
Ha tömegközlekedési eszközzel utazik, távolsági autóbusszal és vonattal Zalalövő vagy Felsőjánosfa állomás közelében talál meg minket.

Környezetünkről

Vas megye délnyugati sarkában találjuk ezt az erdőkkel, ligetekkel szabdalt gyönyörű tájat, ahová a honfoglaló magyarok a nyugati kapu védelmére őrállókat telepítettek. Innen a táj neve: Őrség. Ez a táj hazánk legnyugatibb vidéke, ahol arborétumok, dombok és patakok vájta völgyek, lomb- és fenyőerdők, üde zöld kaszálók, jégkorszaki maradványnövényeket őrző láprétek, kristálytiszta vizű források és patakok váltják egymást.


Úgy vonzza ez az érintetlen táj, az Őrség sok apró falva a stressztől, rohanástól elfáradt városi embert, mint a mágnes. A környék számos programlehetőséget kínál: legyen szó akár kerékpáros kirándulásról, élményfürdőzésről, biofarm látogatásról, műemlékek, múzeumok, kastélyok, kiállítások, őrségi vásárok megtekintéséről, vagy akár osztrák, szlovén kiruccanásról, szállodánk ideális kiindulópontot jelent mindehhez. A közelben lovaglásra, túrázásra, kerékpározásra, strandolásra, sétakocsikázásra, horgászatra, valamint korongozásra is lehetőség nyílik.Bővebb információ, ajánlatkérés vagy foglalás érdekében keressen minket bizalommal!

Vadása Hotel*** és Étterem
9934 Hegyhátszentjakab Vadása u. 37.
Tel./Fax: +36 94 426 042
Mobil: +36 70 360 6160

E-mail: info@vadasapanzio.hu, hotel@vadasahotel.hu

Web: www.vadasapanzio.hu

Facebook: www.facebook.com/vadasapanzio/

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top