Otthonok és Kertek

Tóparti ház a Több mint testőr című filmből

Az 1990-es években ez a South Lake Tahoe-i ház két film forgatásának helyszíne is volt: a Több mint testőr, Whitney Houston és Kevin Costner főszereplésével, valamint az Angyalok városa, Nicolas Cage és Meg Ryan főszereplésével.

A valóban egyedülálló, tökéletes azok számára, akik magányra, felüdülésre és négy évszakos szabadtéri élvezetre vágynak! Ez a több mint 3000 négyzetméteres építészeti remekmű 2,74 hektáron helyezkedik el a Fallen Leaf tó partján.

A házat Paul Hamilton építész tervezte 1969-ben. A nyaralóban 5 hálószoba, 3 fürdő és számos tágas pihenő és társalgó rész található.

A házban nincs gipszkarton burkolat, a padló, a falak és a mennyezet is fából készültek. Néhány helyen rusztikus kőburkolattal törik meg a fa egyhangúságát és ezzel rendkívül hangulatossá és hívogatóvá válik a bungaló. 

Mindegyik hálószobából a Fallen Leaf-tóra és a Tallac-hegyre nyílik kilátás, mint ahogyan a legtöbb helyiségből, nem véletlenül tervezték így a ház elosztását, hiszen az volt a cél, hogy ez a remek panoráma mindenhonnan élvezhető legyen.

A konyhában is minden fából készült, és remek kilátást sem marad el.

A kiegészítők és bútorok textúrája, meleg árnyalatai emelik a rusztikus hangulatot – ez a tökéletes hely az elvonulásra.

Természetes köveket és márványt használtak a fürdőszobában, melyek időtállóságuk mellett fényűző megjelenést is teremtenek ezekbe a terekbe.

A hálószobák fala, padlója és bútorai is fából vannak, a falakon pedig mintás szőnyegek díszelegnek. A látványt a tóparti kilátás teszi teljessé.

Forrás: DigsDigs

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top