Otthonok és Kertek

TOVÁBBRA IS TÁMOGATJÁK AZ OTTHONFELÚJÍTÁSOKAT

A DIEGO áprilistól több mint 1.300 termékének árát csökkentette.

A 2022 decemberben befejezett otthonfelújítási programban a kormány eddig 295 ezer család otthonának felújítását támogatta összesen több mint 620 milliárd forinttal. Az otthonfelújítási programban 3 millió forintos kormányzati támogatást kaphattak a családok lakásuk korszerűsítésére. Az átlagos támogatási összeg az államkincstár által közölt adatok szerint 2 millió forint volt.

A támogatás által jellemzően energetikai beruházások valósultak meg, de a DIEGO franchise kereskedelmi hálózat értékelése szerint a vásárlók jelentős forrásokat fordítottak a lakások belső felújítására is.

Az otthonfelújítási program ugyan megszűnt, de sokan nem szeretnének lemondani a lakásfelújításról. A GKI Gazdaságkutató Zrt. áprilisi, reprezentatív felmérése szerint a jövőben például a 30 év alattiak, a 40-49 év közöttiek és a falusi CSOK-ot felvevők tervezhetik a legtöbb felújítást, ezért a DIEGO több mint 100 áruházában, minden termékkategóriában 5%-15% közötti tartós árcsökkentés mellett döntött.

„Bízunk benne, hogy termékeink árának tartós csökkentésével senkinek nem kell lemondania otthona felújításáról. Segített most a kedvezőbb árfolyam is, de alapvetően a beszállítóinkkal folytatott folyamatos és kemény tárgyalásaink is sikert hoztak” – mondta Varga Balázs, a padlóburkolatokra, szőnyegekre, függönyökre, tapétákra szakosodott franchise üzletlánc ügyvezetője.

Az ügyvezető arra is felhívta a figyelmet, hogy továbbra is tart még az otthonfelújítási támogatások feldolgozása és kifizetése, tehát akik saját erőből gazdálkodtak és még csak most fogják megkapni a támogatást, azoknál számítani lehet, hogy a támogatási körben nem elszámolható, de a felújításhoz szükséges anyagokat, kiegészítőket (szőnyegeket, függönyöket) még csak most fogják beszerezni.

„Áprilistól kibővítettük a Klubkártya rendszerünket is, amivel egész évben most már több mint 200 termék (az összes termékkörünket érintve) vásárolható meg 10-30% közötti kedvezménnyel, ezen felül pedig a Klubkártya tulajdonosok az összes szolgáltatásunkat (függönyvarrás, házhozszállítás, padlószőnyegszegés, tisztítógép bérlés stb.) 50% kedvezménnyel vehetik igénybe. A vásárlók a kedvezmények mellett egyre inkább figyelnek a fenntartható termékekre, ezért a környezetvédelem és a textilhulladékok újrahasznosítása is egyre fontosabb szerepet kap a cég életében” – tette hozzá az ügyvezető.

A ma már több mint 500 ezer klubkártyás vásárlót mindenkit megelőzve értesítik a közelgő akciókról, kedvezményes napokról, a rendszeres heti hírlevélben pedig az akciókon túl inspirációs ötleteket, tippeket, tanácsokat kapnak lakberendezési témában.

www.diego.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top