Otthonok és Kertek

Valentin-napi dekorációs ötletek

A Valentin-nap akkor az igazi, ha a lakásunk dekorációja is azt tükrözi.

Álljunk meg egy kicsit, és koncentráljunk a párunkra arra a pár órára. Persze az ideális az lenne, ha az év minden napja ilyen lenne, de ez szinte lehetetlen.

Vajon minek örülne? Elmenne valahová, vagy inkább kettesben szeretne lenni velünk? Bárhogy is lesz, az otthoni dekoráció felteszi az i-re a pontot..

A legfontosabb, hogy a díszítés passzoljon a lakás hangulatához, valamint a saját ízlésünket is kifejezze. Választhatunk visszafogott, régiesebb stílusú darabokat, ugyanakkor hivalkodóbb, modernebbeket is.

De honnan is ered a Valentin nap?

Sokan azt állítják, hogy a szerelem és a szeretet ünnep eredete Szent Valentin, egy római pap nevéhez fűződik, aki mártírhalált halt, mert nem adta fel a kereszténységet a vallás üldöztetése idején. Kr.u. 269 vagy 270 február 14-én halt meg, ugyanazon a napon, amelyik a szerelmi sorsjátékoknak volt szentelve. A legenda szerint a börtönben töltött idő alatt üzenetet küldött barátainak, hogy szereti őket és hogy ne felejtsék el őt.

Az alábbi díszeket pillanatok alatt elkészítheted, mégis egyértelmű jelei lesznek annak, hogy ha otthon is maradtok, még jobban kifejezitek majd az érzéseiteket.

Fotók: architecture art design

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top