

Az évszaknak megfelelően teríteni nem nagy kihívás. Mutatjuk, hogy varázsolhatunk emlékezetessé egy szimpla nyári estét is! Ünnepelni, a szeretteinkkel együtt lenni mindig nagyszerű dolog, adjuk hát meg a módját, teremtsünk bármelyik hétköznapon is ünnepi hangulatot.
Minden nyári büféasztal sztárja lehet az álomgyönyörű Bella étkészlet, mely pasztell színeivel, a libbenő pillangókkal díszített porcelán elegáns varázsával igazi nyári érzéseket kölcsönöz. Már csak a kedvenc ételek hiányoznak a svédasztalra és indulhat a buli!




A büférendszer tökéletes megoldás, ha vendégeket hívunk, hiszen így többféle dologgal tudunk készülni, ráadásul előre, tehát nem kell már a főzéssel foglalatoskodnunk, mikor megérkeztek a vendégek. Bevonhatjuk az előkészületekbe az egész családot, és használhatjuk a készlethez tartozó meseszép tálalótálakat és tányérokat is. A büfé-megoldás alkalmas bármilyen születésnap, iskolai ünneplés, családi vagy baráti összejövetel vagy akár esküvő esetén is.




Íme a három legfontosabb szabály:
- A büféasztal középpontjába tegyük a legnagyobb tálalóedényt, vagy a leglátványosabb összeállítást, például egy szép hidegtálat, vagy egy nagy adag színpompás salátát. Köré helyezzük el a többi ételt, kisebb tálakon, tányérokon.
- Fonott kosarakban tegyük asztalra, a friss, ropogós kenyeret, péksüteményt, kisebb tálakban pedig a színes nyári gyümölcsöket, epret, cseresznyét.
- Fa vágódeszkákon, sajtszeletelő késekkel együtt szervírozzuk a különleges sajtokat. Az asztal közepére pedig állítsunk egy nagy tarka nyári csokrot, például mezei virágokból kötve.
Ezek után pedig nincs más hátra, mint örömmel várni a vendégeket, majd, ha mindenki összegyűlt, kezdődhet a buli, no és a falatozás. Egy közös étkezés, egy jó este sok vidámsággal, nevetéssel, kellemes beszélgetésekkel, önfeledt pillanatokkal összehozza a társaságot és örök élmény marad.




Íme egy tipp, a büféasztalhoz, ami egészen biztosan mindenki tetszését elnyeri:Lazactekercs tormás sajtkrémmel és avokádóval
Hozzávalók:
- 1 csomag füstölt lazac szeletekre vágva
- 1 doboz tormás sajtkrém
- 0,5 avokádó
- szezámmag
- szójaszósz
A füstölt lazac szeleteket egy folpackon egymás mellé fektetjük. Megkenjük a sajtkrémmel, óvatosan, hogy a szeletek egyben maradjanak. Az avokádót félbevágjuk, utána pedig vékonyan felszeleteljük. Ezeket is rátesszük a lazacra, azzal a trükkel, hogy a széléhez tesszük, majd így a tekercs közepére kerül, ahogy feltekerjük. Rövid időre a fagyasztóba tesszük, így könnyebben tudjuk majd felvágni. A szeletek szélét, szezámmagba forgatjuk. Szójaszósszal tálaljuk.