Otthonok és Kertek

Viva Magenta a 2023-as év színe

 A Viva Magenta a bíborvörös egy árnyalata, amely a meleg és a hideg között egyensúlyoz. A Pantone szerint szokatlan árnyalat, melyet szokatlan időkre terveztek.

„A Viva Magenta bátor és nem ismer félelmet, lüktető szín, amelynek túláradó ereje optimizmust és örömöt sugároz. Erőteljes és erőt adó, élénkvörös, amely korlátok nélküli kísérletezésre és önkifejezésre ösztönöz. Ez a határtalan árnyalat mindenkit felráz” – szól a közlemény, melyet a CNN idézett.

A Pantone által merésznek, szellemesnek és befogadónak nevezett Viva Magenta a korábbi év színeihez hasonlóan a legújabb trendeket hivatott tükrözni olyan ágazatokban, mint a divat, a szépség, a technológia, a design és a lakberendezés.

 

Laurie Pressman, a Pantone Color Institute alelnöke szerint a Viva Magenta a világjárvány közepette a megnyugvást, a bizalmat és a kapcsolatot jelképezi egy olyan világban, amely éppen talpra próbál állni.

A Pantone a Pantone színskála megalkotásáról ismert, amelyet a színek azonosítására és egyeztetésére használnak olyan iparágakban, mint a nyomdaipar, a grafikai tervezés és a divat. Az év színét több mint 20 éve hirdeti ki. Ez tavaly a Very Peri nevű új színárnyalat volt – az első olyan színárnyalat, melyet a Pantone maga alkotott az év színének, nem pedig katalógusából választotta ki azt.

Nyitókép: Twitter, Pantone  
További képek: Pinterest

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top