Otthonok és Kertek

Wellness fotelek

Wellness fotelek motorosan állítható deréktámasszal és fejtámlával

A JÓBARÁTOK wellness fotelek jelentősen tovább fejlesztett motoros relax fotelek. A wellness fotelekben a deréktámasz és a fejtámla a háttámlához képes egy – egy kis elektromos motor segítségével mozgatható, beállítható.
Sok embernek fáj a dereka. Számukra nyújt lehetőséget a kényelmes testhelyzet megteremtéséhez a motoros deréktámasz.
Ha valaki a fotelben olvas, a megemelt fejtámla jobban támasztja a fejét.
Viszont ha valaki relaxálni szeretne, a számára a fejtámla alaphelyzete a kedvezőbb.
Ha a fotel háttámláját a pihentető közel vízszintes pozícióig ledöntjük, a térd fölött már nem látjuk a szokásos magasságban elhelyezett TV képernyőjét – ekkor a fejtámla megemelésével a fekvő helyzetet megőrizve ismét láthatjuk a képernyőt.

Wellness funkciók: fűthető, masszírozó ülés és háttámla

Az amerikai gyártású wellness fotelekbe az amerikai mérnökök minden olyan tulajdonságot beépítettek, ami egy fotelben a pihenést szolgálhatja. A motoros deréktámasz és fejtámla egészségvédelmi funkcióin túl a full extrás relax fotel ülőfelülete és a háttámla derék része szabályozható erősséggel fűthető, a háttámlán deréktájt és az ülőfelületen  3 sebességes maszázs funkció használható.

Légpárnás masszírozás – igazi wellness élmény

A legújabb amerikai gyártású Recharger wellness fotelben motoros kompresszorral fúvott kis légpárnák masszírozzák a belelülő embert. A légpárnák felülete egyben vibrációs masszírozást is végez. A kezelőpanelen három különféle program indítható – igazi wellness élmény.

Hangvezérlés

A Paloma hangvezérléses wellness fotel irányító panel indító gombja megnyomása után a panel gombjaival vezérelhetők a fotel motorjai, funkciói. A Paloma fotel karfájába rejtett mikroprocesszor mikrofonnal figyeli a vezényszavainkat. Nem kell a gombtengerrel bajlódni, az ülés három mozgató motorja a hangosan kimondott kívánságunkra indul ill. megáll.

A fotelt felszólíthatjuk: SEAT OPEN! És a motor nyitja a lábtartót, dönti a háttámlát.

Ha a kívánt pozíciót elértük, mondjuk: STOP! És a motor megáll.

Két pozícióra állíthatjuk be a vezérlés memóriát. Ha kimondjuk GO TO M1, a fotel mindegyik motorja a memóriába eltárolt pozícióra áll be.

Melyek a legfontosabb kiválasztási szempontok, tulajdonságok,
amelyek extra kényelmet biztosítanak és egyben segítik az egészség megőrzését is?
Ezeket mutatja be a relax fotelek, relax kanapék szakértője, a JÓBARÁTOK FOTEL.

Háttámla magassága
A TV fotel, a relax kanapé alkalmazkodjon a testmagasságunkhoz!

Ha a fotel háttámlája nem elég magas, mikor a háttámlát hátradöntjük, a túl alacsony háttámla nem támasztja a fejet, fárasztó megfeszülésre készteti a nyakizmokat.
Ha a fotel háttámlája túl magas, mikor a fotelben hátradőlünk, a fejet a háttámla előre nyomja, felesleges feszültségnek kitéve meggörbíti a gerincet.
A testmagassághoz optimális háttámla magasságú fotelt célszerű választani.
A Jóbarátok Fotel által kínált legalacsonyabb fotel háttámlája 100 cm magas, a legmagasabb fotel háttámlája 130 cm.

Teherbírás
A TV fotel, relax kanapé teherbírása legyen összhangban a testsúlyunkkal!

Ha a fotel a testsúlyunknál kisebb terhelésre van méretezve, az ülés rugók összelapulnak, a poliuretán hab lemezzel készült ülések belapulnak, elvesztik a rugalmasságukat. A teljes testsúly kis területre koncentrálódik, folyamatos a statitkus terhelés a far izmaiban, nem pihenünk, hanem fáradunk. Ez a „fapados” hatás.
Ha a testsúlyunkhoz illeszkedőnél kisebb teherbírású fotelt használunk, akkor a fotel mechanizmusa gyorsabban kopik, a szokásos 10 év élettartam helyett sokkal hamarabb tönkremegy. A relax fotelekre vállalt 3 év garancia érvényét veszti, ha tartósan a típusra megadott teherbírásánál nagyobb terheléssel használják.

Hasonló a helyzet, ha a testsúlyunknál nagyobb terhelésre méretezett fotelbe ülünk le. A keményebbre hangolt rugók nem lapulnak le, hasonlóan kemény felületet adnak, mint a túlterheltek.

A TV fotelek és relax kanapék terhelhetőségi választéka 110 – 150 kg tartományt öleli fel.

A JÓBARÁTOK fotelek terhelhetőségi szintjeire néhány példa:
– Soddy – 110 kg
– Naples, Anders, Palmer – 120 kg
– Cloud – 130 kg
– Malone – 150 kg

Kényelmes testhelyzet beállítása

Lábtartó emelése

A lábat pihenteti, a lábakban a vérkeringést javítja, ha a lábtartó segítségével a fotelben ülve megemelhetjük a lábunkat.
A TV fotelek kézi működtetésű és motoros relax mechanizmussal vásárolhatók. A kézi működtetésű mechanizmus elindításakor egy rugó közel vízszintes helyzetbe emeli a lábtartót és ebben a helyzetben fixen tartja. A motoros mechanizmus a lábtartót fokozatosan emeli, bármely közbenső helyzetbe beállítható és ott a helyzetet fixen tartja.

Háttámla döntése

A gerincet akkor éri a legkisebb terhelés, ha a fotel háttámláját közel a vízszintes helyzethez hátra döntjük, hogy közben az ülés és a háttámla kb. 140 – 160 fokos szöget zár be, a lábtartó közel vízszintes és a lábat az ülőfelülettől magasabban tartja. Ebben, az ergonómikusan a gerincre legkisebb terhet rovó, a vérkeringést a legjobban tehermentesítő testhelyzetbe állítják be kilövéskor az amerikai űrhajósok üléseit is.

Motoros működésű relax mechanizmus előnyei

A kézi működtetésű relax mechanizmusok „darabos” mozgásával szemben a motoros wellness fotelekben a lábtartót és a a háttámlát  folyamatos, fokozatmentes mozgással nyitja és zárja a beépített elektromotor. Különösen a fal mellé állítható és a fekvőfotelekben tesz jó szolgálatot az elektromos relax mechanizmus, amelyeknél a mechanizmus mozgatásához nagyobb erő szükséges. Fontos előny még, hogy a lábtartó és a háttámla bármely közbenső helyzetben megállítható, és a beállított pozíciót fixen megtartja.

Deréktámasz beállítása wellness fotelen

Sok embernek fáj a dereka. Számukra akkor igazán pihentető egy fotelben ülni, ha a fotel háttámlája megfelelően támasztja meg a derekát. A wellness fotelekben a deréktámasz megfelelő magassága egy kis elektromos motor segítségével fokozatmentesen beállítható.

Fejtámla beállítása wellness fotelen

Ha a fotelben olvasva a fejet a fejtámla nem támasztja meg, egy idő után a statikus terheléstől a nyakizmok zsibbadni, majd fájni kezdenek. A motorosan állítható fotel ill. kanapé fejtámla oldja meg ezt a problémát.
A fekvő helyzetig dönthető motoros relax fotelek, kanapék esetében még egy helyzetben tesz praktikus szolgálatot a motoros fejtámla: ha a fotel, kanapé háttámláját a pihentető közel vízszintes pozícióig ledöntjük, a térd fölött már nem látjuk a szokásos magasságban elhelyezett TV képernyőjét – ekkor a fejtámla megemelésével a fekvő helyzetet megőrizve ismét láthatjuk a képernyőt.

Wellness fotel funkciók: masszírozó ülés és háttámla

Az amerikai gyártású wellness fotelekben a mechanikus megoldású masszírozás kis vibrációs motorok szolgáltatják.  A vibrációs motorok az ülésben és a háttámlán deréktájt kerültek elhelyezésre. A vibráció 3 sebességfokozatban szabályozható.

Légpárnás masszírozás – igazi wellness élmény

A legújabb amerikai gyártású wellness fotelben motoros kompresszorral fúvott kis légpárnák masszírozzák a belelülő embert. A háttámla deréktájt beépített légpárnái felülete hullámzó mintájú vibrációs masszírozást végez. A kezelőpanelen három különféle program indítható – igazi wellness élmény.

Fűthető ülés és derékrész

A legújabb amerikai wellness fotelek fűthető üléssel. A vezérlő panael segítségével beállítható a fűtés erőssége: felfűtéshez erősebb fokozat, majd a kellemes hőmérséklet tartásához alacsonyabb fokozat. A fűthető wellness fotel különböző mozgásszervi rendellenességek megelőzésére és kiegészítő kezelésére is szolgálhat.

Magazin zseb

A welness fotelek oldalán a kárpitban kialakítva magazin zseb található. Itt tartható a mechanizmus elektronikus kezelő panelje és ide lehet tenni azokat a tárgyakat, amelyeket a fotelből gyorsan szeretnénk elérni. Itt tárolhatók az olvasott újságok, könyvek, az olvasó szemüveg és a TV távirányítója is.

USB töltő és alaphelyzeti gomb

A wellness fotelek kapcsoló paneljén USB töltő aljzat található. A normál méretű USB aljzatba bedugva a töltő kábelt tölthetjük a mobiltelefonunkat, a tabletet.

A kapcsoló panel közepén található kis méretű gomb megnyomására a wellness fotel mindhárom motorja az alaphelyzetre áll vissza.

Győződjön meg róla a Bemutatóteremben, hogy a JÓBARÁTOK  wellness fotelek tényleg extra kényelmesek!

Azt hihetnénk, hogy a wellness fotelek csak a nevükben azok, de elég lesz azokat egyszer kipróbálnunk és muszáj lesz beszerezzük valamelyik képviselőjüket otthonra. Kár lenne kihagyni. Garantált az éveken át tartó élvezet, amit a wellness fotelek adni képesek.

Egy bútort nem elég csupán látni, hanem célszerű ki is próbálni, mielőtt megvásárolnánk. A wellness fotelek megtekinthetők, kipróbálhatók a JÓBARÁTOK FOTEL Budapesten található Bemutatóteremben, IV. kerület Lóversenytér 4. szám alatt.

A Bemutatóteremben segítünk kiválasztani a megfelelő funkcionalitású, méretű és teherbírású wellness fotelt, relax kanapét.
Vásároljon az 50 – 60 darabos raktári készletünkből – rövid időn belül házhoz szállítjuk.

Bemutatóterem címe:
1048 Budapest, Lóverseny tér 4.

Bemutatóterem nyitvatartási időben: 061 817 0545

Email:  fotel@jobaratokfotel.hu

Ügyfélszolgálat hétköznap és szombaton 10 – 18 között:
0630 986 3713

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top