Otthonok és Kertek

Zöld színű köpenybe álcázva

Ház a hegyekben.. egy ilyen zöld otthon mindent megtesz annak érdekében, hogy beleolvadjon a buja, természetes háttérbe, miközben biztosítja, hogy belülről kényelmes és pihentető életmód legyen.

A Gluck+ által tervezett szép lakóépület két új bővítőblokkot kapott, mindegyik saját térrel rendelkezik, miközben könnyedén keveredik a meglévő házzal.

A ház legnyilvánvalóbb jellemzője a két kanyargós zöld-tető, amelyet nagyban hozzájárul a rezidencia rejtett sziluettjéhez.


A két különálló blokk két teljesen más célt szolgál. A keleti-nyugati részen, amely a hálószobákat és a vendégszobákat tartalmazza, míg az észak-déli blokk a nyitott nappalival együtt a konyhával és az étkezővel rendelkezik.

Az egyik zónából a másikba való átmenet zökkenőmentes, sőt a szabadtéri részek is belső részekké válnak, mivel kiterjedt üvegfalak és záróablakok alkotják a nyitott és könnyű belső térséget.


A színséma nagyrészt semleges, és a hangsúly továbbra is határozottan a kívül eső tájon marad, az elsüllyedt központi udvaron.

A corten panelekbe burkolózó fal nem csak egyedülálló látványt nyújt az elsüllyedt udvarnak, hanem a ház passzív fűtését is segíti.


[Fotó: Steve Mundinger]
Forrás: Decoist

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top