Otthonok és Kertek

Zöldélmény a lakásban

Üvegedényben nevelt dísznövények. Tippek florárium készítéséhez.

Miniatűr terráriumot (floráriumot) kialakíthatunk dekoratív öblös díszüvegben, vázában, gömbakváriumban, és kifejezetten erre a célra gyártott állítható vagy fellógatható üvegedényben is; háztartásban fellelhető közepes, nagyobb befőttes üvegek is alkalmasak növények neveléséhez, de akár használaton kívüli üveg teáskannát is hasznosíthatunk erre a célra.

Egyes növényfajták kifejezetten kedvelik az üvegházi körülményeket; fontos, hogy hasonló igényű növényeket társítsunk egymás mellé. Alapvetően kétféle floráriumot különböztethetünk meg: esőerdő típusút és sivatagit – a növényeket eszerint célszerű összeválogatni. A terrárium felépítése Faszenet nem feltétlenül kell az üvegbe tenni, kisállat kereskedésben beszerezhető.

A párás közeget igénylő, kedvelő növényeket fedeles üvegedénybe is telepíthetjük. Az üveg aljára helyezzük a kavicsokat, erre kerüljön a faszén, majd a virágföld (a legjobb a tőzeges földkeverék). A földre is szórhatunk zárásként kavicsot, dekorkavicsot, díszítőelemeket, apró figurákat is tehetünk a növények közé.

A terráriumban fejlődő növényeket nem szabad túlöntözni, a párát kedvelő növényeket naponta spricceljük. Ne tegyük tűző napra az edényt, mert a növények megéghetnek. Nézzünk néhány inspiráló megoldást.. Fotó: www.jacekpartyka.com, Etsy, plantsinmind boltja, www.littleprojectiles.com, www.littleprojectiles.com, Etsy, vertplussauvage boltja (műnövényekkel) Forrás: Életszépítők

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top