Otthonok és Kertek

2023 ősz trendi színei a lakberendezésben

2023 őszén a lakberendezés terén várhatóan néhány izgalmas színtrend lesz, amelyek inspirációként szolgálhatnak otthonod frissítéséhez.

Az ősz színei általában melegebb és gazdagabb árnyalatokat tartalmaznak, de mindig fontos, hogy olyan színeket válassz, amelyek harmonizálnak az otthonod többi részével és kifejezik a saját stílusodat is. Az ősz a kreativitás és az egyéni kifejezés ideális ideje lehet a lakberendezésben, ha számunkra kedvelt őszi színkombinációk egyikét alkalmazzuk.

  1. Erdei Zöld: Az őszhöz illő, mély erdei zöld árnyalatok továbbra is kedvelt színek maradnak. Ezek a színek kellemesen hűvösek és elegánsak, és remekül kombinálhatók fa és arany színekkel.
    Erdei fa mintás design tapéta skandi stílusban zöld színben
    TapétaTrend-Erdei fa mintás design tapéta skandi stílusban zöld színben

     

  2. Mély Borvörös: A mély, gazdag borvörös színű bútorok és kiegészítők ismét divatba jöhetnek. Ez a szín melegséget és luxust hoz az otthonba, és szép kontrasztot alkot más színekkel.

Ennél a pontnál nem hagyhatjuk ki a Pantone 2023-as év színét se a Viva Magenta elnevezésű színt, ami ősszel is tökéletesen beílleszthető az enteriőrökbe, ez a szín egy igazán erőteljes és erőt sugárzó színpaletta tagja. A megjelenésében a természetes vöröset is felfedezhetjük, ami így ősszel a természetben is egyre többhelyen bukkan elő. Ezáltal így a természetes szín energia „bombát” bedobhatjuk a hétköznapjainkba, hogy a borús idő ellenére otthonunk igazán energikus legyen.

Forrás: pinterest.com
Forrás: Pantone hivatalos oldala
Forrás: Pantone hivatalos oldala
  1. Réz és Rozsdabarna: Az ősz a réz és rozsdabarna színek ideális időszaka lehet. Ezek a meleg fém színek jól illeszkednek az őszi palettához, és szép kiegészítést jelentenek a lakásodban.
    IDdeign-FLORA DESIGN SZÉK
    RÉZ BÁRSONY

    Forrás: pinterest.com
  2. Bíbor és Lila: Az élénk bíbor és lila színek is felbukkanhatnak az őszi trendek között. Ezek a színek élettel tölthetik meg a teret, és izgalmas kontrasztot hozhatnak létre más színekkel.

    Forrás: pinterest.com
  3. Mély Tengerkék: A mély tengerkék színek is visszatérhetnek, különösen a tervezésben és a lakberendezésben. Ezek a színek nyugalmat és eleganciát sugároznak. Fontosebben az esetben, hogy a mély tengerkéket földszínekkel társítsuk, nehogy tengerész, nyári hangulatot hozzunk létre  .

    Forrás: pinterest.com
  4. Szürke és Fekete: A klasszikus szürke és fekete mindig stílusos választások maradnak. Ezek a színek kifinomultságot és időtlenséget kölcsönöznek a térnek. Alapszínek közül a fekete és így annak árnyalata a szürke a többi divatos színnel tökéletesen kombinálható. Azomban vigyázni, kell hogy egy enteriőrbe akkor használjuk ilyen erős, sötét színeket ha eléggé nagy és világos terünk van különben a kifinomultságot a nyomasztó hatás válthatja fel.
  5. A Non Plusz Ultra: Természetes Színek: Az ősz a természetes színek hónapja is lehet. Olyan színek, mint a sárga, narancs és barna, amelyek az őszi levelek és a természet színeire emlékeztetnek, népszerűek lehetnek. A natúr, természetes földszínek több stílusba is beilleszthetők, ha egy minimál stílusú otthonunk van, akkor is a természetes színekkel őszi hangulatot varázsolhatunk. Ebben az esetben az arányra kell oda figyelni, a semleges színek legyenek mindig 3:1-arányba a harsányabb sárga esetleg okker színekkel.
    Forrás: pinterest.com

    Takácsné Présel Nikolett- PN Interior Design – www.pndesign-interior.com 

    nikolett.presel@gmail.com

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top